Nieuws Vlaams Brabant Steeds meer bedrijven ruilen Brussel voor Vlaams-Brabant

Steeds meer bedrijven ruilen Brussel voor Vlaams-Brabant

Steeds meer bedrijven ruilen Brussel voor Vlaams-Brabant

bayerSteeds meer bedrijven en zelfstandigen verlaten het Brusselse Gewest. Volgens een nieuwe studie trekt dertig procent van de verhuizers naar Vlaams-Brabant, naast een even groot aantal dat naar Waals-Brabant verhuist.

Sinds 2011 hebben 13.765 bedrijven en zelfstandigen het Brusselse Gewest verlaten. In dezelfde periode trokken er slechts 10.422 naar de hoofdstad. Dat blijkt uit een studie van het onderzoeksbureau Bisnode uit Anderlecht en de Brusselse kamer van koophandel.

Volgens de studie trekt dertig procent van de verhuizers naar Vlaams-Brabant, onder meer naar Leuven, Zaventem en Machelen. Een even groot aantal trekt naar Waals-Brabant. De verhuisgolf heeft niet meteen een impact op de werkgelegenheid omdat het overgrote deel van de vertrekkers kleinere bedrijven zijn met slechts enkele werknemers.

De Brusselse minister van Economie Didier Gosuin (DéFI) is alvast niet onder de indruk. “Behalve naar de verhuizingen van bedrijven moeten we ook naar het aantal nieuwe en failliete bedrijven kijken om een idee te krijgen van de totale economische activiteit. Als we die factoren samentellen, is het nettosaldo in Brussel positief en kwamen er 13.705 bedrijven bij.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Diest
Diest

Ondernemers bundelen krachten

DIEST/PELT - Mia Haesevoets, zaakvoerster van het Diestse Aimbizz, gaat haar kennis en ervaring koppelen aan Q-Academy, onderdeel van de… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.