Nieuws Vlaams-Brabant Steven Fagard start als fietsmanager op de luchthaven

Steven Fagard start als fietsmanager op de luchthaven

Steven Fagard start als fietsmanager op de luchthaven

ZAVENTEM – Steven Fagard begint maandag aan zijn eerste dag als fietsmanager op de luchthaven van Zaventem. Fagard zal er de komende twee jaar alles aan doen om medewerkers vlot naar de luchthaven te laten fietsen.

Ook op de luchthaven van Zaventem merken ze de toenemende populariteit van de fiets in het woon-werkverkeer. Om fietsen te faciliteiten, stellen de provincie Vlaams-Brabant en Brussels Airport een fietsmanager aan. Steven Fagard zal het fietspotentieel op de luchthaven in kaart brengen en concrete maatregelen en acties uitwerken om het aantal fietsers op te krikken.

LEES OOK. Vlaams-Brabantse werknemers fietsen massaal naar het werk, aantal bedrijfswagens blijft toenemen

“Er werken in totaal 24.000 werknemers bij de verschillende bedrijven op Brussels Airport. De fiets is voor velen van hen een mogelijk alternatief dat ze misschien nog niet goed kennen”, vertelt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport. “Door nu samen de missing links en noden in kaart te brengen en aan sensibilisering te doen, willen we van de fiets een volwaardig alternatief maken voor het woon-werkverkeer.”

Veel potentieel

Steven Fagard kijkt alleszins uit naar zijn nieuwe baan. Hij is sinds 2010 stafmedewerker mobiliteitsmanagement bij de provincie Vlaams-Brabant en zal voor twee jaar worden gedetacheerd naar Brussels Airport.

“Je associeert een luchthaven misschien niet meteen met fietsen, maar toch is er heel wat enthousiasme en potentieel”, maakt Fagard zich sterk. “Als fietsmanager wil ik ervoor zorgen dat mensen hier aangenaam en veilig kunnen fietsen.”

Reageer op dit bericht

Reacties

Eddy C. 2023-03-15 10:32:11

Op de fietssnelweg F3 ontbreekt verlichting tussen Kortenberg en Zaventem, terwijl die elders wel aanwezig is. Bij duisternis en 's avonds zorgt dit voor een algemene onveiligheid. Kan dit dringend worden verholpen?

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.