Credit: Sticky Fingers BBQ.

Sticky Fingers BBQ genekt door dispuut

LEUVEN - Hamburger-en grillzaak Sticky Fingers BBQ, gevestigd aan de Tiensestraat in Leuven, heeft drie weken geleden noodgedwongen de deuren gesloten. Volgens de zaakvoerders ligt een financieel dispuut en een torenhoge boete aan de basis van de sluiting.

“De reden waarom we gesloten zijn, is een nogal uitgebreid en nagelbijtend verhaal. Maar het komt erop neer dat de overheid besliste dat we een monsterlijk bedrag moesten betalen als boete vanwege het te laat binnenbrengen van bepaalde documenten. Dit hebben we lang zitten aanvechten, lees: juli 2020. We konden op geen begrip rekenen. Nooit hebben we schulden gehad en alle belastingen/btw werden braaf betaald de jaren ervoor en de jaren nadien”, luidt het.

“We hebben de zaak 7 jaar geleden opgestart in een klein pandje verder op de straat. We hebben er al die tijd onze ziel en passie ingestoken, ook al werd deze passie en ziel streng op proef gesteld vanaf de donkere datum 13/03/20.  Het waren 2 harde jaren, op professioneel en persoonlijk gebied. Iets waar vele andere (horeca) mensen over kunnen meespreken. Het einde kwam in zicht en dan moest iemand oorlogje spelen….En terwijl dat volop bezig was, viel de deurwaarder binnen. Alles kwijt”, klinkt het nog op sociale media.