Nieuws Vlaams Brabant Stormloop op Zaventem

Stormloop op Zaventem

Brussels Airport pict:©vincent duterne/photonews

Stormloop op Zaventem

Brussels Airport en Brussels Airlines beleven een superdrukke vierdaagse. In de eerste drukke piekperiode van de zomervakantie moeten ze op de luchthaven van Zaventem extra personeel inzetten.

Van vrijdag tot en met zondag kreeg de luchthaven 232.000 passagiers over de vloer, van wie 131.000 vertrekkende passagiers. De drukste dag van het openingsweekeinde van de zomervakantie was vrijdag, met 49.000 vertrekkende passagiers. Zaterdag en zondag waren er respectievelijk 38.000 en 44.000 vertrekkende passagiers.

Maandag is er opnieuw een piek met 48.000 vertrekkende passagiers. Tijdens het wisselweekend van eind juli lopen de cijfers meestal nog op, omdat er dan traditioneel meer terugkerende passagiers zijn.

Zo’n 90.000 passagiers stapten in het weekend aan boord van een vlucht van Brussels Airlines. Dat zijn er ruim 10.000 meer in vergelijking met 2016. Volgens de luchtvaartmaatschappij scoren klassieke zonbestemmingen zoals Spanje, Portugal, Griekenland en Italië zeer goed. Van de steden zijn vooral Nice, Barcelona en Berlijn populair. Op het langeafstandsnetwerk van Brussels Airlines zijn vooral New York en Toronto in trek.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.