Picture1

Studenten openen eerste juicebar in centrum Leuven

LEUVEN - Enkele economiestudenten aan de UCLL zorgden met hun eindwerk voor een primeur in Leuven. Ze openden de eerste juicebar van de studentenstad.

Ze studeerden alle vijf al een tijdje in Leuven en kennen de studentenstad intussen als hun broekzak. Restaurantjes en koffiebars hadden ze er al volop kunnen ontdekken. Maar een juicebar, gespecialiseerd in verse en duurzame sapjes en smoothies, dat hadden ze tot nu toe nog niet gevonden. En dus beslisten de vijf studenten er voor hun eindwerk in Advanced Business Management aan de UCLL dan maar zelf een uit de grond te stampen.

Onlangs openden ze in de Tiensestraat hun juicebar Blended. Met de naamkeuze wijzen ze erop dat hun sappen niet alleen door het persen van fruit en groenten worden bereid, maar dat ze bij de bereiding ook gebruikmaken van een blender om op die manier ook fruit te kunnen gebruiken dat niet echt uit te persen is, zoals ananas, mango en aardbeien. Hun klanten kunnen ook steeds getuige zijn van het productieproces. Alle sapjes worden immers ter plaatse vers bereid.

Bij ons gebeurt niets achter de schermen”, getuigen ze. In eerste instantie richten de jonge ondernemers zich op de vele studenten. “We weten dat je als student nooit geld te veel hebt. We bieden onze sappen dan ook aan een scherpe prijs aan, zodat ze voor iedereen toegankelijk zijn.”