VILVOORDE Voorstelling van snellaadpalen aan Living Tomorrow in het bijzijn van minister Lydia Peeters

Ultrasnelle laadpalen geflitst aan Living Tomorrow

VILVOORDE - De eerste ultrasnelle IONITY-laadpalen vlakbij de Brusselse Ring zijn ingehuldigd. Deze nieuwe energiegevers aan de Living Tomorrow-campus in Vilvoorde beloven elke elektrische auto in minder dan een kwartier op te laden. 

Elektrisch rijden is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Enerzijds zetten bijna alle automerken in op elektrische wagens met steeds beter wordende batterijen en een ruimere actieradius. Anderzijds bouwen partijen als IONITY (het grootste Europese high power laadnetwerk) en ABB steeds meer en snellere laadinfrastructuur.

Living Tomorrow zet met de ultrasnelle laadpalen een eerste stap naar de rol die het wil spelen als vervoersknooppunt van de toekomst. De nieuwe campus - waar volop gebouwd wordt aan een futuristische toren van 15 bouwlagen - zal op termijn immers een interessant knooppunt worden van de Ringtrambus, de fietssnelweg naar Brussel-centrum en een droneport met mogelijk verbinding naar Brussels Airport.

"We hebben samen met de stad Vilvoorde en de provincie een plan uitgewerkt waarbij we zullen meewerken aan de mobiliteit van morgen voor de regio', verduidelijkt CEO Joachim De Vos van Living Tomorrow. "Zo willen we van onze innovatiecampus een interessante hub maken waar mensen makkelijk en duurzaam kunnen geraken, en van waaruit ze ook verder kunnen richting Brussel-centrum of Zaventem bijvoorbeeld. We willen dan ook graag elektrische fietsen en speed pedelecs ter beschikking stellen."

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) schreef eerder dit jaar een aanbesteding uit voor de plaatsing van ultrasnelladers op 68 plekken langs cruciale verkeersassen in Vlaanderen. "De uitrol van steeds meer en betere laadinfrastructuur is het speerpunt van onze beleidsaanpak rond elektrische mobiliteit. Ons doel is om minstens elke 25 kilometer een (ultra)snellader te plaatsen op belangrijke Vlaamse verkeersassen. Het is dan ook fantastisch dat innovatiecampus Living Tomorrow en zijn partners hier een voortrekkersrol in opnemen."