Nieuws Vlaams-Brabant Sustainable starter van de week: Go Watts

Sustainable starter van de week: Go Watts

V.l.n.r. Cathy Van Kerckhoven, Vincent Coertjens, Bastiaan Jonniaux, Michiel Degroote, Sofie Coenen en Tom Hennes.

Sustainable starter van de week: Go Watts

LEUVEN – Aan de André Emondstraat in Wilsele (Leuven) is het bedrijf Go Watts van start gegaan. Zaakvoerders Tom Hennes en Sofie Coenen zijn onze sustainable starters van de week.

Start-up Go Watts is opgericht vanuit E3-COMFORT, een Leuvens bedrijf dat gespecialiseerd is in elektro-en energietechnieken. “De jarenlange expertise die we opgebouwd hebben met E3-COMFORT zullen we inzetten bij Go Watts”, zegt co-founder en medezaakvoerder Tom Hennes (35) uit Tervuren. “Bovendien zullen we de mogelijkheid hebben om met veel mensen samen te werken aan grotere projecten en op te schalen. Bij E3-COMFORT miste ik dat wel een klein beetje.” Go Watts wil een bijdrage leveren aan de transitie naar elektrisch rijden.

Allesomvattende laadoplossing

Go Watts is leverancier van een allesomvattende laadoplossing voor elektrische voertuigen. “Ons motto? We ontzorgen de klant. Dat begint met het in onderling overleg bepalen van de behoefte van de klant (laadpalen op bedrijfsvloer, bij werknemers thuis,…), de oplossing van juridische vragen en de engineering van laadpalen waarvoor we alle expertise in huis hebben”, luidt het. In de waaier van activiteiten zit ook de aanlevering van laadpassen en de uitwerking van een financiële oplossing. “De klant heeft de keuze: een laadpaal kopen of huren (al dan niet met service) en onze CaaS (Charging-as-a-Service) -formule. Bij deze laatste optie huren we een plaats bij de particulier en/of het bedrijf, en baten we in eigen beheer de door ons geplaatste laadpaal uit”, zegt Tom Hennes nog.

Vaste waarde

De start-up richt zich op particulieren en de B2B-markt. “Laadoplossingen uitwerken in appartementsgebouwen en residentiële projecten maar we richten ons ook op de kmo-markt en de automotive-sector (autogarages en leasemaatschappijen)”, klinkt het. Voorlopig werkt Go Watts uitsluitend in België. De stap naar Nederland zal wellicht volgen omdat de Diestse moederholding Groep Coenen al actief is bij de noorderburen. “Onze ambitie is dan ook een vaste waarde te worden in de wereld van de laadpalen. Op termijn willen we zelfs evolueren naar een leverancier van allesomvattende energieoplossingen (zonnepanelen, stationaire batterijen,..)”, zegt Tom nog.

Over Go Watts

Bij Go Watts werken momenteel 6 personen, Tom en Sofie inbegrepen. Het team doet ook een beroep op 2 freelancers.  De operationele zetel van Go Watts is gevestigd aan de André Emondstraat in Wilsele, de maatschappelijke zetel is in Diest.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.