Nieuws Vlaams Brabant Sven Nys Cycling Center moet uitstralen op het Hageland

Sven Nys Cycling Center moet uitstralen op het Hageland

Sven Nys Cycling Center moet uitstralen op het Hageland

nyscenterHet Sven Nys Cycling Center opende dinsdag de deuren in Baal (Tremelo). Het nieuwe wielercentrum is een privaat-publieke samenwerkingsovereenkomst tussen de nv Balenberg, de vzw Toerisme Vlaams-Brabant en de gemeente Tremelo. Het project op het domein Balenberg moet uitgroeien tot uitgelezen plaats voor en over offroadfietsen in Vlaanderen.

“Dit moet een modern belevingscentrum worden, waar de bezoeker het veldrijden in alle facetten kan ontdekken”, stelde Sven Nys. Twee jaar geleden groeide bij de crosskampioen en zijn commerciële partner Golazo het plan om een centrum rond veldrijden en andere offroaddisciplines op te richten. Als de buiteninfrastructuur af is, kunnen de bezoekers zelf op een parcours rond de Balenberg fietsen, op een deel van het parcours van de GP Sven Nys.

Het belevingscentrum heeft voor elke fietsliefhebber iets in petto. Onder de kampioenentruitjes door wandelen bezoekers van het ene wielermoment naar het andere. Er is een virtueel bezoek aan een camper van veldrijders om te zien hoe zij zich voorbereiden op een cross. Sportievelingen kunnen in een zandbak testen hoe ver zij zelf geraken. Of zich laten testen in het Energy Lab dat bij het centrum behoort.

“Dit is geen museum”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor Toerisme van de provincie Vlaams-Brabant. “Het is een belevingscentrum waar je wordt ondergedompeld in de sfeer van veldrijden. Naast kinderen en scholen mikken we vooral op toeristen. Zij kunnen een bezoek combineren met een ontdekking van het Hageland.”

Vanaf 2 juli is het centrum open voor het publiek. Vanaf 3 september is de buiteninfrastructuur toegankelijk. Die vraagt nog wat werk omdat het slechte weer voor vertraging zorgde.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.