Nieuws Vlaams Brabant Sweco Belgium trouwt met BUUR

Sweco Belgium trouwt met BUUR

Sweco Belgium trouwt met BUUR

LEUVEN/BRUSSEL – Ingenieurs-, advies- en ontwerpbureau Sweco Belgium  neemt de medewerkers en projecten van het Leuvense BUUR (Bureau voor Urbanisme) op in zijn aanbod. Dit met het oog op de realisatie van een gemeenschappelijke missie: de co-creatie van een hoogkwalitatieve en duurzame leefomgeving voor de toekomstige generaties.

“BUUR is de perfecte partner voor Sweco en zal ons dienstenaanbod naar klanten inzake klimaataanpassing en ontwerp van duurzame steden verder versterken. Door krachten te bundelen, creëren we een cluster van meer dan 140 experten die zich toeleggen op het ontwerp van duurzame en hoogkwalitatieve leefomgevingen,” verklaart Erwin Malcorps, Managing Director van Sweco Belgium. BUUR integreert in de dagelijkse werking met de teams van Urban.Habitat. BUUR en Urban.Habitat zullen samen als ‘BUUR Part of Sweco’ mee vorm geven aan de samenleving van de toekomst.

Versterkte expertise

BUUR is een bureau van stedenbouwkundigen, (ir.) architecten, landschapsarchitecten, ruimtelijk planners en mobiliteitsexperten. Vanuit de kantoren in Leuven, Gent, Brussel en Antwerpen zullen de ruim 60 medewerkers actief bijdragen tot de groei van Sweco. Samen met de betrokken Sweco-collega’s ontstaat er een interdisciplinaire cluster die de belangrijke ruimtelijke thema’s en maatschappelijke behoeften kan aanpakken, met de focus op sterke kernen, integrale ecosystemen, duurzame mobiliteit, veelzijdige regio’s, klimaat & energie, circulaire economie en gezondheid. Door de bundeling van de activiteiten versterkt de expertise in strategische en ruimtelijke planning, stadsontwerp, mobiliteit en de realisatie van publieke ruimtes en landschappen. “We staan garant voor een geïntegreerde visie en samenwerking tussen disciplines zoals infrastructuur, energie, gebouwen en milieutechnologie”, luidt het nog.

“Complexere en urgentere uitdagingen”

“In interdisciplinaire teams werken we reeds regelmatig samen met Sweco. Daarbij is het besef gegroeid dat de uitdagingen complexer en urgenter worden. Het is belangrijker dan ooit om een grotere impact te creëren ten bate van de noodzakelijke maatschappelijke transitie, voor de toekomstige generaties, voor onze planeet. Nu we deel uitmaken van de internationale Sweco-groep zien we veel mooie opportuniteiten voor onze klanten én medewerkers. Samen zullen we de duurzame steden en gemeenschappen van morgen vormgeven,” besluiten Johan Van Reeth en Kathleen Van de Werf, Gedelegeerd Bestuurders van BUUR.

Over de financiële kant van de transactie is niet gecommuniceerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Meise
Meise

Stephex Group koopt manège

MEISE - Het Meisese paardenbedrijf Stephex Group van Stephan Conter heeft manège Saint-Hubert in het Antwerpse Kapellen overgenomen. Conter wil… Lees meer