Nieuws Vlaams Brabant Zussen openen in studentenstad zesde koffiebar

Zussen openen in studentenstad zesde koffiebar

Julie Bronckaers van Sweet Coffee.

Zussen openen in studentenstad zesde koffiebar

LEUVEN/HASSELT – De Hasseltse zussen Nathalie (34) en Julie (31) Bronckaers hebben in een pand aan de Tiensestraat in Leuven hun 6de koffiebar geopend. De onderneemsters baten in eigen beheer koffiebars uit in Hasselt (3, waarvan eentje take-away), Genk en nu dus Leuven. In de vestiging in Sint-Truiden is een franchisenemer aan de slag. 

Sweet Coffee biedt klanten verschillende variëteiten van zoete koffie aan. “Dat is koffie met  verschillende toppings en siroopjes”, zegt medezaakvoerster Julie Bronckaers. “Dat is toch wel onze specialiteit. We zoeken telkens naar de ultieme smaak om de koffie nog lekkerder te maken.” Daarnaast kan je in de nieuwe Leuvense zaak aan de Tiensestraat onder andere terecht voor tussendoortjes, ontbijt en/of lunch/brunch. Er wordt gewerkt met zomer (milkshakes, ijskoffies, smoothies, huisbereide iceteas)-en winterspecials (lattes met toppings, chocolademelk,..)

Ultieme droom 

De nieuwe Leuvense vestiging is de 6de voor de Hasseltse onderneemsters. In oktober 2011 startten de zussen hun eerste koffiebar aan de Botermarkt in Hasselt. “Het idee van een eigen zaak is ontstaan op vakantie. Mijn zus en ik bezochten geregeld plaatselijke koffiebars en ontbijtzaken. Die gezellige onderonsjes hebben de interesse verder aangewakkerd omdat we altijd al zelf wilden ondernemen. Het was onze ultieme droom die vrij snel werkelijkheid is geworden”, zegt de dertiger.

Franchise 

In de wetenschap dat de zussen wilden blijven groeien, merkten ze na de opening van de 2de vestiging in Hasselt (Quartier Bleu) dat het heel moeilijk zou zijn om alles in eigen beheer te doen. “Met behulp van een consultant hebben we een franchisingdossier opgemaakt, een jaar later gevolgd door de opening van een eerste filiaal in franchising op de Grote Markt in Sint-Truiden”, zegt Bronckaers. Omdat de zoektocht naar franchisenemers niet altijd van een leien dakje liep, beslisten de zussen in tussentijd opnieuw een filiaal in eigen beheer te openen, op het Sint-Martinusplein in Genk. Solide structuren en procedures vonden hun ingang bij Sweet Coffee.

Ondernemers gezocht 

Ondanks de hindernissen hebben Nathalie en Julie het pad van de franchise niet verlaten. “We blijven op zoek naar ondernemers die geloven in ons concept. We doen dit met hart en ziel en willen met mensen samenwerken die ervoor willen gaan en volledig achter ons vaste concept staan. We zijn ervan overtuigd dat dit een succesverhaal is, dat uitvoerig en op verschillende manieren is getest. Het verhaal klopt”, luidt het. Toekomstgericht denkt Sweet Coffee aan de uitrol van nieuwe filialen in de grootsteden zoals Antwerpen, Gent, Mechelen en Brussel. De formule van franchising zal verder uitgerold worden in 2022.

30 werknemers 

Bij Sweet Coffee werken momenteel een 30-tal krachten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Leuven
Leuven

Bekende cafébaas overleden

LEUVEN - De Leuvense horeca heeft maandag afscheid moeten nemen van Jaak Heelen, gewezen uitbater van café At The Bepop… Lees meer