FILE PHOTO: A flag with the logo of Belgian chemical group Solvay is pictured at its headquarters in Brussels Foto: Reuters

Syensqo en Solvay lichten financiële doelstellingen toe

Syensqo en Solvay hebben maandag op een beleggersdag toelichting gegeven bij de financiële doelstellingen de volgende jaren.

Beide bedrijven komen voort uit de opsplitsing van chemiebedrijf Solvay. Die splitsing werd een jaar geleden aangekondigd en moet op 8 december nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders.

Het nieuwe Solvay zal de activiteiten rond essentiële chemicaliën, zoals soda en peroxide, bundelen. In Syensqo zullen de activiteiten rond gespecialiseerde materialen en consumptiegoederen terechtkomen. Het gaat bijvoorbeeld om lichte materialen voor auto's of vliegtuigen. Ilham Kadri, vandaag aan het hoofd van het oude Solvay, zal Syensqo leiden, terwijl Philippe Kehren CEO wordt van het nieuwe Solvay.

Lees ook: Solvay-topvrouw Kadri kiest voor ‘nieuw’ bedrijfHet nieuwe Solvay mikt op een onderliggende ebitda-marge van 25 tot 29 procent tegen 2028. Voor Syensqo wordt gemikt op een marge van rond de 25 procent, en een omzetgroei van 5 tot 7 procent over 2024-2028.

Lees ook: Solvay ondertekent akkoord rond productie van materiaal voor Amerikaanse batterijmarkt