Tamara en dochter Ella Tamara en dochter Ella. Foto: jct

Tamara opent samen met dochter twee handelszaken als ode aan overleden zusje

Keerbergen is een handelszaak rijker. Of zelfs twee. Conceptstore en ontbijt- en lunchbar Atelier Olala/O’Bar Lala opende er recent de deuren. “Zo leeft mijn dochter Lola toch een beetje verder", zegt Tamara die samen met haar dochter Lotte de zaak uitbaat.

Toen haar dochtertje Lola twee dagen na haar geboorte overleed, stond ook het leven van Tamara De Keyser (46) op pauze. De gebeurtenis deed haar stilstaan bij haar leven en keuzes die ze tot nu had gemaakt. “Ik besefte dat ik mijn creatieve kant te weinig aan bod had laten komen”, vertelt Tamara, die tot dan als schoonheidsspecialiste actief was. Bloemen, decoratie en interieur waren al lang haar passie, een passie die ze voordien vooral thuis vormgaf. “Vrienden vroegen geregeld of ik bij hun feestjes voor de aankleding kon zorgen”, zegt ze. “Voor kinderen gaf ik ook al eens creatieve workshops.”

Lees ook: De Vitrine van Atelier Olala: “Een ode aan mijn overleden dochtertje Lola”Tot ze in 2019 de kans kreeg om in Mechelen een winkel rond bloemen en decoratie te starten en Atelier Olala, als ode aan haar overleden dochtertje Lola, het daglicht zag. In Bonheiden volgde een jaar later een tweede winkel, om midden 2022 in Putte niet alleen een derde vestiging te starten, maar er meteen ook een oude droom waar te maken. “Het pand was groot genoeg om er ook een koffiebar te openen”, vertelt ze. Een goede beslissing, want ook O’Bar Lala kon al snel op een trouw publiek rekenen. Tot ze begin augustus plots werden geconfronteerd met een onaangekondigde en aanzienlijke verhoging van de huurprijs. “We hadden hier zo hard voor gewerkt”, aldus de moeder van vijf dochters. “Dit verhaal mocht hier niet stoppen.”

 

Tamara en dochter Ella. Foto: jct
Tamara en dochter Lotte. Foto: jct

Op minder dan een maand tijd vonden en renoveerden ze een pand in Keerbergen. “We hebben hier vorige maand met man en macht, dag en nacht in gewerkt”, zegt ze. “Zelfs tot enkele uren voor de opening op 1 september was ik hier nog bezig.” Maar het is haar en haar dochter Lotte (24), waarmee ze samen Atelier Olala en O’Bar Lala runt, gelukt. “Het zat hier meteen al goed vol voor het ontbijt en de lunch”, vertelt ze tevreden. “Veel van mijn oude klanten uit Putte vonden meteen hun weg naar hier. Maar ik mocht ook al veel nieuwe mensen begroeten.”

Net zoals dat in haar andere vestigingen het geval is, vindt men in haar winkel in Keerbergen ook een uiteenlopend gamma aan producten, van schoonheidsproducten en geschenken, tot juwelen en bloemen. Met als rode draad haar persoonlijke smaak. “Ik zoek alles zelf uit”, vertelt ze. “Ik blijk ook het talent te hebben om trends te kunnen voorspellen. Zo verstuurde ik mijn droogbloemen al over het hele land, voordat dit een hype werd.” En ’s avonds zal ze er bovendien haar workshops rond onder meer klei, keramiek, koken of naaien organiseren. “Die rond bloemen geef ik zelf”, besluit ze gedreven. “Hier hoop ik lang te kunnen blijven. Met Lola, die nu 11 zou zijn, er altijd een beetje bij.”