Nieuws Vlaams Brabant Taxibedrijven in Zaventem kruipen moeizaam uit het dal

Taxibedrijven in Zaventem kruipen moeizaam uit het dal

Taxibedrijven in Zaventem kruipen moeizaam uit het dal

taxizaventemSinds de heropening heeft Brussels Airport de activiteiten hervat, maar de chauffeurs van de vijftien taxibedrijven in Zaventem blijven nog steeds voor het grootste deel economisch werkloos. “In het beste geval zal tegen zaterdag veertig procent van onze taxi’s in dienst zijn”, zegt Rudy Claude, commercieel directeur van Autolux, het grootste taxibedrijf dat de luchthaven bedient.

De sluiting van de luchthaven van Zaventem na de aanslag van 22 maart heeft een zware impact gehad op de vijftien taxibedrijven die gevestigd zijn op Brussels Airport. “Wij hebben 289 chauffeurs in economische werkloosheid geplaatst”, stelt Rudy Claude voor Autolux.

Sinds de dodelijke aanslag op Zaventem is de activiteit erg beperkt gebleven. “Al onze chauffeurs werden economisch werkloos, afgezien van de vijftien die op de luchthaven ’s ochtends en in de namiddag van wacht waren.” De heropening van de luchthaven betekende een gedeeltelijke hervatting van de activiteiten van Autolux, dat de luchthaven prioritair bedient. Maar momenteel ontvangt de luchthaven 800 passagiers per uur in plaats van de gebruikelijke 5.000.

“Dat is onvoldoende om het werk volledig te hervatten. De chauffeurs zijn nog steeds economisch werkloos. Wij organiseren een beurtrol zodat iedereen een beetje kan werken. We zijn erg ongerust over de toekomst. We vrezen dat de luchtvaartmaatschappijen pas na lange tijd naar Brussel zullen terugkeren. Op dit ogenblik weet niemand wat er gaat gebeuren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.