Nieuws Vlaams Brabant Terugkeer naar kantoor: “donderdag wordt nieuwe maandag”

Terugkeer naar kantoor: “donderdag wordt nieuwe maandag”

foto Daria Shevtsova

Terugkeer naar kantoor: “donderdag wordt nieuwe maandag”

ZAVENTEM – Het wereldwijd opererende CRM-bedrijf Salesforce, met onder andere een vestiging in Zaventem, is bezig om zijn kantoren te heropenen. “De eerste ervaringen geven interessante inzichten in hoe het ‘nieuwe werken’ eruit zal zien”, luidt het. Volgens het bedrijf lijkt het erop dat donderdag de nieuwe maandag wordt.

Opvallend is bijvoorbeeld dat donderdag de nieuwe maandag lijkt te worden – donderdag is nu bij uitstek de dag waarop de meeste medewerkers vanaf kantoor willen werken. Bij de heropeningsstrategie staan vertrouwen en transparantie centraal: niets is belangrijker dan het vertrouwen van medewerkers, klanten en partners.

Wetenschappelijk onderbouwde en gefaseerde aanpak

Salesforce hanteert een op wetenschap gebaseerde, gefaseerde aanpak om ervoor te zorgen dat alle belanghebbenden zich veilig en goed ondersteund voelen op de kantoren:

Fase 1: vrijwillige terugkeer gevaccineerde groepen in geselecteerde kantoren in Amerika, te beginnen met de Salesforce Tower San Francisco, Palo Alto en Irvine.

Fase 2: bij gefaseerde heropening zullen kantoren geleidelijk heropenen van 20% tot 75% capaciteit, afhankelijk van de COVID 19-gegevens en lokale richtlijnen. In deze fase verwelkomt Salesforce zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde medewerkers.

Fase 3: een volledige heropening van een kantoor met een capaciteit tot 100%. Vaccinaties worden nog steeds aangemoedigd en testen zullen waar mogelijk beschikbaar zijn.

Bij de heropeningsstrategie maakt Salesforce gebruik van de ervaringen van de eerste geopende kantoren in met name Azië-Pacific. Zo blijkt hieruit dat kantoren vooral gebruikt worden om samen te werken en verbinding te hebben met collega’s. Op woensdag en donderdag wordt 80% van de samenwerkingsruimtes gebruikt, blijkt uit de eerste ervaringen. Met name donderdag lijkt daarmee maandag te vervangen als de dag waarop de meeste mensen op kantoor willen werken.

Meer productiviteit

Intern onderzoek laat ook zien dat meer flexibiliteit in het indelen van tijd en het mogelijk maken om te werken vanaf verschillende locaties leidt tot 16% meer productiviteit van het individu en 13% van het team. Kantoren worden door deze nieuwe manier van werken vooral een plek om met elkaar samen te werken en elkaar te ontmoeten. 64% van de samenwerkingsruimtes wordt gebruikt in de geopende kantoren terwijl eerder maar 24% van de bureaus werd benut.

Meer mensen willen naar kantoor

“We zijn blij dat we langzaamaan opnieuw vooruit kunnen kijken en concreet kunnen plannen hoe werken en naar kantoor gaan eruit zal zien na de pandemie”, aldus Angelique de Vries, CEO Northern Europe bij Salesforce. “Vooral het heropenen van de Salesforce Tower, ons hoofdkantoor in San Francisco, wordt een mijlpaal. Wat ons heeft geïnspireerd is, naast de eerste ervaringen van andere geopende kantoren, dat nu 72% van onze mensen aangeeft weer naar kantoor te willen, terwijl dit in juni vorig jaar nog maar 32% was. Het samenwerken en een fysieke plaats om elkaar te ontmoeten wordt gemist: zeker door de Gen-Z generatie die twee keer zo vaak volledig vanaf kantoor wil werken dan de zogenaamde babyboomers en Gen-X generatie. Met Work.com hebben we alles in gereedheid gebracht om onze medewerkers te helpen bij een gezonde en veilige terugkeer naar kantoor op het moment dat de situatie in het betreffende land daar klaar voor is.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Aarschot, Diest
Aarschot

Dienstenchequebedrijf kleurt witte vlek in

DIEST/LEUVEN/HALLE/ZAVENTEM/AARSCHOT/TIENEN -  Dienstenchequebedrijf Plus Home Services opent vandaag een nieuw filiaal in Diest. De nieuwe zaak, aan de Felix Moonsstraat,… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.