Nieuws Vlaams-Brabant Thales Alenia Space leverancier van Europese satellietbouwers

Thales Alenia Space leverancier van Europese satellietbouwers

Thales Alenia Space leverancier van Europese satellietbouwers

Thales Alenia Space heeft woensdag zijn eerste contract aangekondigd met het Duitse bedrijf OHB System AG. Het ruimtevaartbedrijf met vestiging in Leuven is daardoor voortaan leverancier van Europese satellietbouwers zoals OHB System en Airbus Defence and Space.

Thales Alenia Space is een joint venture van Thales (67 procent) en Leonardo (33 procent). De constructeur van elektronica voor de ruimtevaart gaat aan OHB System elektronische uitrustingen leveren voor Electra. Dat is een geostationair platform met een volledig elektrische voortdrijving.

Electra kan tot 300 kilogram last dragen en tot 3 kW kracht ontwikkelen. Het platform heeft een levensduur tot vijftien jaar. Electra werd ontwikkeld in een publiekprivaat partnerschap van de operator SES, het Europese ruimtevaartagentschap ESA en het Duitse agentschap DLR.

Het contract werd ondertekend op de lucht- en ruimtevaartbeurs Le Bourget nabij Parijs. Het is niet bekend om welk bedrag het gaat. Thales Alenia Space stelt bijna 700 mensen tewerk in zijn vestigingen in Leuven en Mont-sur-Marchienne bij Charleroi.

De site in Leuven werd in 2014 geopend en stelt vooral ingenieurs te werk. Twee productielijnen dienen voor converters voor satellieten en voor elektrische subsystemen voor draagraketten. “In beide gevallen gaat het om een nieuwe generatie van producten die een technologische revolutie betekenen”, zegt Emmanuel Terrasse, directeur onderzoek en ontwikkeling.

In Leuven profiteert Thales Alenia Space van de aanwezigheid van Imec dat onderzoek verricht in nano-elektronica en producten ontwerpt die kunnen worden geïntegreerd in de oplossingen die Thales Alenia Space Belgium ontwikkelt. Het bedrijf wil zich positioneren als vooraanstaande leverancier voor de Europese draagraket Ariane 6. Die moet in 2020 klaar zijn voor gebruik.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.