Nieuws Vlaams Brabant Thomas Cook België wordt opgenomen in Brussels Airlines

Thomas Cook België wordt opgenomen in Brussels Airlines

Thomas Cook België wordt opgenomen in Brussels Airlines

Thomas Cook Airlines Belgium (TCAB), de luchtvaartmaatschappij van Thomas Cook voor de Belgische markt, wordt opgenomen in Brussels Airlines in Zaventem. Beide bedrijven maakten de intentie daarvoor donderdag bekend. Veertig banen bij het grondpersoneel van TCAB gaan verloren en de procedure voor collectief ontslag werd opgestart.

De 160 piloten en cabinemedewerkers, alle slots en twee vliegtuigen van Thomas Cook Airlines Belgium gaan over naar Brussels Airlines als de overeenkomst wordt bevestigd. De overige drie vliegtuigen van TCAB zouden worden opgenomen in de Thomas Cook Group.

Binnen het project zou Brussels Airlines het merendeel van de Thomas Cook-klanten vervoeren en hen een ruimere keuze bieden aan bestemmingen, vluchten en vertrekdagen. Door deze overeenkomst zou Thomas Cook België vanaf november 2017 niet langer gebruikmaken van TCAB-vluchten.

De vakbonden wisten al langer dat het met TCAB de verkeerde kant uitging. Maar de ontslagen komen wel hard aan. “De teloorgang van de luchtvaartindustrie blijft aanhouden. Het gebrek aan een echt luchthavenbeleid is volgens ons een van de hoofdredenen”, zegt Filip Lemberechts, vakbondssecretaris van de liberale ACLVB.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Bedrijf fietst definitief naar Wingepark

ROTSELAAR/HAASRODE - Canyon Bicycles, het van oorsprong Duitse fietsenmerk, verhuist dit voorjaar zijn Belgische hoofdkwartier van Haasrode (Interleuvenlaan) naar het… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer