Nieuws Vlaams Brabant Tiense Suikerraffinaderij investeert in professioneel leeratelier

Tiense Suikerraffinaderij investeert in professioneel leeratelier

Tiense Suikerraffinaderij investeert in professioneel leeratelier

hubbuchOmdat de Tiense Suikerraffinaderij gelooft in deze vorm van onderwijs, investeerde ze in de creatie van een professioneel leeratelier in de vestiging Tienen. Het doel van Duaal Leren en Werken is jongeren voor te bereiden op de arbeidsmarkt dankzij een goed evenwicht tussen leren op school en het verwerven van extra competenties in een reële arbeidsomgeving.

Südzucker, moederbedrijf van de Tiense Suikerraffinaderij, heeft een lange traditie met ‘Duaal Leren en Werken’. “Het Duitse Duale Ausbildung is zeer goed gereglementeerd, waardoor Südzucker jaarlijks gemiddeld aan 225 jongeren een stabiele basis kan bieden voor hun verdere professionele carrière”, zegt   Dr. Wolfgang Heer, de CEO van Südzucker. “Het aantal studenten die het Duaal-Leren-en-Werken-traject volgen, vormt binnen Südzucker gemiddeld zo’n tien procent van de totale werkkracht in het Duitse suikersegment.”

De Tiense Suikerraffinaderij is ervan overtuigd dat dit concept ook in België een toekomst heeft. Reeds in 2013 werden de eerste stappen in het kader van werkplekleren en ‘Duaal Leren en Werken’ ondernomen, in samenwerking met de technische dienstverlener TMS Industrial Services en verschillende scholen in de Tiense regio.

Voortaan heeft de Tiense Suikerraffinaderij ook een professioneel leeratelier. “Dit leeratelier heeft een atelier van 180m² en een leslokaal van 90m², doucheruimtes en een refter. Het is een grote stap in het hele project omtrent Duaal Leren en werkplekleren”, zegt Thomas Hübbuch, CEO van de Tiense Suikerraffinaderij. “We zijn fier om met zo’n ruimte jongeren een First class Experience te bieden waarbij ze hun technische competenties op een efficiënte manier kunnen ontwikkelen. Zo worden ze klaargestoomd voor de arbeidsmarkt en kan ook onze nood aan technisch geschoolde jongeren ingevuld worden.”

Het leeratelier zal volgens Tiense Suiker succes kennen dankzij de goede samenwerking met de partners zoals de lokale scholen, de VDAB, de stad Tienen, het IPV en TMS Industrial Services.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.