Nieuws Vlaams Brabant Tobania lanceert Urbi+ voor mobiel stadsonderhoud

Tobania lanceert Urbi+ voor mobiel stadsonderhoud

Tobania lanceert Urbi+ voor mobiel stadsonderhoud

tobaniaTobania uit Strombeek-Bever stelde vandaag Urbi+ voor, een nieuwe applicatie voor steden en gemeenten, ontwikkeld in aansluiting op het eGo 4 platform. Urbi+ biedt lokale overheidsdiensten een unieke tool om hun gemeenschapswacht op patrouille mobiel te ondersteunen en hun taken digitaal te stroomlijnen.

“Met Urbi+ kunnen werknemers van de gemeente snel en makkelijk probleemsituaties documenteren en verwerken voor verdere behandeling”, zegt Jochen Colla, business unit manager van Digital Business Solutions bij Tobania. De app steunt op vier grote pijlers: een crossplatform als basis, gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en flexibiliteit. Ontwikkeling op het door Microsoft ondersteunde Xamarin-platform geeft Urbi+ bovendien een stevige toekomstzekerheid.

De schaalbaarheid van de app en de aanbieding ervan onder een servicemodel zijn bijkomende pluspunten voor overheidsdiensten: Tobania heeft gekozen voor een SaaS-model op basis van een licentieprijs in functie van de noden van de gemeentes, met bijhorende dienstverlening door Tobania.

“Onze jarenlange ervaring in de begeleiding van steden en gemeenten bij het zoeken naar gepaste oplossingen voor hun digitale vraagstukken, leidde tot een grondig inzicht in de behoeften die er leven en de vereisten waaraan deze moeten voldoen”, zegt Colla. “Die ervaring ligt aan de basis van de ontwikkeling van Urbi+. Het uitgangspunt is dat de app de patrouillerende gemeenschapswacht toelaat inbreuken, beschadigingen of andere situaties die nadere aandacht vragen, zoals graffiti, loszittende stoeptegels of lekkende buizen, snel en makkelijk te documenteren via een mobiel toestel. De informatie wordt rechtstreeks in de bestanden verwerkt en voor verdere behandeling doorgestuurd naar het bevoegde gemeentepersoneel.”

Urbi+ is feature-based opgebouwd zodat elke overheid haar modules à la carte kan kiezen. Kleinere steden die bijvoorbeeld geen gebruik wensen te maken van de mogelijkheid om GAS-boetes uit te schrijven, kunnen zich beperken tot andere functionaliteiten. De nu reeds beschikbare basisfunctionaliteiten zullen mettertijd aangevuld worden met extra features.

“Urbi+ illustreert als geen ander hoe de synergie tussen Tobania’s diverse expertisetakken tot veelzijdige en functionele resultaten kan leiden die al hun voorgangers ruim overstijgen qua flexibiliteit en toepasbaarheid”, zegt Colla. “De veelzijdigheid van ons in-house talent geeft ons de mogelijkheid net dat stapje verder te denken en tot projecten te komen zoals Urbi+, die rekening houden met en anticiperen op de wensen en vooral praktische noden van onze huidige en toekomstige klanten.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer