Nieuws Vlaams Brabant Toestand Mega World hopeloos, dagvaarding in faillissement

Toestand Mega World hopeloos, dagvaarding in faillissement

Foto: Belga.

Toestand Mega World hopeloos, dagvaarding in faillissement

LEUVEN/DIEST/TIELT-WINGE/GRIMBERGEN/LONDERZEEL/KAMPENHOUT/TIENEN – Thierry Lammar en Kristin Van Hocht, de twee voorlopige bewindvoerders van de noodlijdende retailketen Mega World, hebben een dagvaarding in faillissement gelanceerd. Het bedrijf zou door de financiële put niet meer te redden zijn. 

De voorlopige bewindvoerders die door de ondernemingsrechtbank van Mechelen werden aangesteld om te onderzoeken of Mega World voldoet aan de voorwaarden voor een faillissement, zijn tot de conclusie gekomen dat er geen andere optie meer is dan een faillissement. Voor het zover is, moet de beroepsrechter in Antwerpen oordelen over het verzoek tot opstellen van een gerechtelijk reorganisatieplan dat eerder door de Mechelse ondernemingsrechtbank onontvankelijk werd verklaard.

“Geen andere optie” 

“Wij moeten vaststellen dat er geen andere optie dan een faillissement meer is”, bevestigt meester Van Hocht aan Belga. “We hebben daarom een dagvaarding in faillissement gelanceerd.” Een faillissement kan voorlopig nog niet worden uitgesproken. Het bedrijf ging immers in beroep tegen de beslissing van de Mechelse ondernemingsrechtbank van 2 november om de aanvraag tot het opstarten van een gerechtelijke reorganisatieplan onontvankelijk te verklaren.

Onrealistische prognose

Mega World  ging volgens de rechtbank uit van een onrealistische winstprognose waarbij de omzet zou verdubbelen de komende maanden. De beroepsprocedure wordt op 3 december ingeleid. “Zolang de beroepsprocedure hangende is, zal de dagvaarding geen gevolg hebben”, zegt Van Hocht. “Pas nadat er in beroep een beslissing is gevallen, kan de ondernemingsrechtbank in Mechelen eventueel overgaan tot het uitspreken van het faillissement.” De dagvaarding in faillissement geldt niet voor Piocheur, het moederbedrijf van Mega World. Voor Piocheur, die heel wat contracten afsloot met de huisbazen, wordt nog bekeken of aan alle faillissementsvoorwaarden werd voldaan.

Mega World heeft ongeveer 650 werknemers en iets meer dan 120 filialen. In Vlaams-Brabant is de keten actief in Leuven, Tienen, Grimbergen, Tielt-Winge, Diest, Londerzeel en Kampenhout.

Bron: Belga.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Roosdaal
Roosdaal

Doek valt over frisdrankproducent

ROOSDAAL - Minak, de vennootschap achter water-en frisdrankproducent Léberg uit Roosdaal, is door de ondernemingsrechtbank van Brussel failliet verklaard. De… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Boortmeerbeek, Leuven
Boortmeerbeek

8 falingen

LEUVEN/BOORTMEERBEEK/ROTSELAAR/TERVUREN/SCHERPENHEUVEL - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 8 bedrijven failliet verklaard.        Lees meer