Nieuws Vlaams Brabant Tot 500 snacks per week uit gezonde automaat

Tot 500 snacks per week uit gezonde automaat

Tot 500 snacks per week uit gezonde automaat

gezonde automaatDe timing is perfect. Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) lanceerde dinsdag een nieuwe campagne die een gezonde levensstijl moet promoten bij de jeugd. Een mini-onderneming met leerlingen van het atheneum in Grimbergen introduceert op haar beurt een gezonde automaat.

De leerlingen van het zesde jaar economie van het atheneum in Grimbergen kochten in het kader van hun mini-onderneming voor het vak bedrijfsbeheer zelf een automaat waarmee ze gezonde snacks verdelen. Volgens hun studie kunnen ze tot 500 stuks per week verkopen.

“Het is een tweedehandsautomaat die de leerlingen in het raam van hun mini-onderneming voor Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) hebben aangekocht voor 2.500 euro. Elke leerling stortte 50 euro en is zelf aandeelhouder. De vzw van de school betaalde de helft van de aankoop en is zo ook aandeelhouder”, zegt directeur Kurt De Rop.

Het speciale aan de automaat is dat er ook bioproducten en gezonde snacks inzitten. Zoals snoeptomaatjes, snoepkomkommers, notenmengeling en groentechips. Koekjes zijn er ook, maar dan de minder ongezonde varianten.

De leerlingen moeten zelf het dagelijks kasboek van de automaat maken, de boekhouding doen, de inventaris van de voorraad opmaken en btw en belastingen betalen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.