Touroperator Corendon gaat capaciteit op Zaventem met derde uitbreiden

ZAVENTEM - De Turks-Nederlandse touroperator Corendon gaat zijn capaciteit op Brussels Airport in het zomerseizoen met 35 procent uitbreiden ten opzichte van vorige zomer en stationeert drie toestellen op de luchthaven van Zaventem.

Corendon zal deze zomer ruim 200.000 beschikbare vliegstoelen hebben op Brussels Airport, waarvan zowat 40.000 gecontracteerd bij Brussels Airlines. Dit betekent een capaciteitsuitbreiding met 35 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, een percentage dat nog verder kan stijgent.

Volgens Corendon hebben nu al 80 procent meer Belgische klanten een vakantie geboekt met vertrek vanuit Brussel in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Maar opvallend is ook de groei van Nederlandse klanten die vertrekken vanaf Brussels Airport. Vergeleken met vorig jaar kiezen ruim twee keer zoveel Nederlanders voor Brussel in plaats van Schiphol.

Problemen op Schiphol

De luchthaven van Schiphol kampte het voorbije jaar met ernstige problemen van lange wachtrijen, grote drukte en gemiste vluchten. "Nu duidelijk wordt dat de problemen nog steeds niet onder controle zijn, kiezen veel Nederlanders voor Brussel en Corendon speelt hierop in", zegt Corendon-CEO Steven van der Heijden.

"Het grote probleem is zelfs nog niet zozeer de lange wachtrijen, maar het feit dat mensen met grote angst naar de luchthaven gaan omdat ze niet zeker zijn dat ze hun vlucht zullen halen. Zo heb je geen voorpret aan je vakantie en moet je vertrekken met een onrustig gevoel."

Extra personeel

Corendon-klanten kunnen deze zomer vanaf Brussels Airport naar twintig luchthavens vliegen in Turkije, Spanje, Griekenland, Egypte, Bulgarije en Portugal. Daarnaast worden verre bestemmingen aangeboden met andere luchtvaartmaatschappijen.

Brussels Airport-topman Arnaud Feist geeft vrijdag aan dat de luchthaven zich voorbereidt om deze zomer een groeiend aantal passagiers te ontvangen, "onder meer door efficiënt mensen aan te werven daar waar ze nodig zijn en door het optimaal stroomlijnen van onze operaties".

Corendon werd in 2000 opgericht door Atilay Uslu en Yildiray Karaer en vernoemd naar de Korund-edelsteen. Het bedrijf heeft hoofdkantoren in Nederland, Turkije, België, Denemarken en Curaçao en stelt zowat 3.650 mensen tewerk. Corendon heeft 8 eigen hotels en 36 vliegtuigen. In zijn boekjaar 2021/2022 realiseerde Corendon een omzet van zowat 2 miljard euro.