Nieuws Vlaams Brabant TUI fly zoekt piloten en stewards in Zaventem

TUI fly zoekt piloten en stewards in Zaventem

TUI fly zoekt piloten en stewards in Zaventem

De Belgische luchtvaartmaatschappij TUI fly, het vroegere Jetairfly, wil tegen het zomerseizoen van dit jaar 330 nieuwe mensen aanwerven. Het gaat om zeventig piloten en 260 stewards en stewardessen op tijdelijke basis. TUI fly is onder meer actief op de luchthaven van Zaventem.

De maatschappij heeft het extra vliegend personeel naar eigen zeggen nodig omdat ze op meer bestemmingen gaat vliegen en op een aantal bestaande bestemmingen de frequentie verhoogt.

“We hebben in de winter minder mensen nodig. Dat is typisch aan de sector”, zegt Piet Demeyere, woordvoerder van TUI fly. “We hopen natuurlijk dat we diegenen die positief opvallen nadien aan boord kunnen houden.”

Voor de stewards en stewardessen gaat het om tijdelijke banen. Hun contracten lopen tot het einde van oktober. Zij krijgen een opleiding van acht weken. De maatschappij biedt hen ook een taalcursus aan.

TUI fly maakt deel uit van de toerismegroep TUI en is actief op de vijf Belgische luchthavens (Zaventem, Charleroi, Luik, Oostende en Antwerpen). De maatschappij telt 25 vliegtuigen en vervoerde 3,7 miljoen mensen in 2015.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.