Nieuws Vlaams Brabant Twee snellaadstations voor elektrische auto’s in gebruik genomen langs E19 in Peutie

Twee snellaadstations voor elektrische auto’s in gebruik genomen langs E19 in Peutie

Eind oktober vorig jaar werd al een snellaadstation geopend in Oostende. Credit: Belga Image.

Twee snellaadstations voor elektrische auto’s in gebruik genomen langs E19 in Peutie

VILVOORDE/AFFLIGEM – Langs weerszijden van de E19 in Peutie (Vilvoorde) zijn woensdag twee snellaadstations voor elektrische auto’s in gebruik genomen. In een latere fase komt er zeker nog een gelijkaardige installatie langs de autosnelweg in Affligem. Het Nederlandse Fastned is de uitbater van de snellaadstations. 

Het Nederlandse snellaadbedrijf Fastned heeft woensdag 2 snellaadstations voor elektrische auto’s geopend langs de E19 tussen Antwerpen en Brussel. De nieuwe laadstations zijn gelegen langs weerszijden van de autosnelweg, op de snelwegparkings in Peutie. Er kunnen gelijktijdig 8 auto’s tanken. Het gaat om de eerste 2 locaties van de in totaal 13 waarvoor Fastned in 2019 een vergunning kreeg van het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Fastned maakt gebruik van Belgische zon- en windenergie voor haar snellaadstations.

Automobilisten met elektrische wagens kunnen er volgens het bedrijf in een kwartier stroom voor een rijbereik tot 300 kilometer snelladen. Opladen bij Fastned kost 59 cent per kilowattuur zonder en 35 cent per kilowattuur met een abonnement. De snellaadstations van Fastned worden gesubsidieerd via het project BENEFIC. Dat is een samenwerking van de Nederlandse, Vlaamse en Brusselse overheden om de realisatie van infrastructuur voor milieuvriendelijke voer- en vaartuigen te versnellen met Europese middelen.

“De samenwerking met AWV en BENEFIC is een goed voorbeeld van hoe de overheid kan helpen met de realisatie van laadinfrastructuur door locaties langs de snelweg beschikbaar te stellen”, zegt Fastned-CEO Michiel Langezaal. “We zijn heel blij dat we nu de eerste twee locaties langs de Vlaamse snelweg operationeel hebben.” Het plan van de Vlaamse regering is om – in lijn met de Europese doelstelling van één publieke laadpaal per tien elektrische wagens – tegen 2025 zowat 35.000 laadpalen te hebben in Vlaanderen.

Dinsdag had Fastned al aangekondigd dat het in Vlaanderen 10 bijkomende locaties voor snellaadstations toegekend heeft gekregen aan op- en afritten van snelwegen. Een van de snellaadstations zou komen langs de autosnelweg in Affligem.

Bron: Belga.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.