Nieuws Vlaams-Brabant Tweede bommelding in even veel dagen bij Bosch Tienen: “Hopen dat dader snel gevat wordt”

Tweede bommelding in even veel dagen bij Bosch Tienen: “Hopen dat dader snel gevat wordt”

Tweede bommelding in even veel dagen bij Bosch Tienen: “Hopen dat dader snel gevat wordt”

TIENEN – Het bedrijfsgebouw van ruitenwisserfabrikant Bosch in Tienen is afgelopen nacht opnieuw ontruimd geweest omwille van een bommelding. Dat nieuws wordt bevestigd door het stadsbestuur en de directie van het bedrijf. Een tachtigtal personeelsleden werden geëvacueerd. Bij een zoekactie door de politie werden geen explosieven aangetroffen.

“Woensdagavond rond 22 uur is er een telefonische melding binnengekomen bij de portier”, zegt Peter De Troch, woordvoerder van Bosch. “We hebben meteen de politie op de hoogte gebracht en omwille van de inhoud van de melding is onmiddellijk beslist om uit voorzorg de site opnieuw te evacueren.” Ook de omliggende bedrijven werden ontruimd en de omgeving werd afgesloten. De geëvacueerde werknemers werden overgebracht naar het nabijgelegen Viander-domein en nadien naar de kantine van voetbalclub KVK Tienen. Intussen doorzocht de politie alle gebouwen en burelen grondig. Die zoekactie leverde niets verdachts op.

‘Geen klanten’

“Vanochtend om vijf uur werd de site vrijgegeven door de politie en konden de medewerkers de gebouwen terug betreden”, gaat Peter De Troch verder. “De ochtendploeg heeft om zes uur normaal het werk aangevat.” Dinsdagnamiddag was bij het bedrijf aan de Hamelendreef al een telefoontje binnengelopen waarin gemeld werd dat er een bom zou ontploffen in het bedrijf. Ook toen werden zowel het bedrijfsgebouw van Bosch als de omgeving ontruimd, en ook toen leverde een zoekactie doorheen de gebouwen niets verdachts op.

“Wij moesten zelf niet geëvacueerd worden, maar het evacuatiepunt lag vlak naast onze winkel”, zegt Gert Vanhellemont van Fruit Vanhellemont, dat in de buurt van Bosch ligt. “Buiten het feit dat er geen klanten meer konden langskomen doordat onze straat afgesloten was, hebben we daar niet zoveel van gemerkt. Tijdens de evacuatie van woensdagavond was onze winkel immers al dicht.” Toen bleek een evacuatie van nabijgelegen bedrijven ook niet nodig. “Maar alles verliep zeer professioneel, en we hopen uiteraard dat de dader snel gevat wordt”, aldus waarnemend burgemeester Bram Delvaux (Open VLD).

Brandstichtingen

De lokale politie van de zone Getevallei (Hoegaarden/Landen/Tienen/Linter/Zoutleeuw) onderzoekt beide bommeldingen. Ook het Leuvense parket is een onderzoek opgestart. Volgens Het Laatste Nieuws waren er de voorbije weken ook al twee opzettelijke brandstichtingen in het bedrijf, telkens in de toiletten en met beperkte schade. Of er een link is met de bommeldingen, is nog niet duidelijk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.