sojubar

Tweede Sojubar opent de deuren in Brussel

Dit najaar opende Sojubar zijn tweede Brusselse vestiging in het hart van de stad, aan de Beurs. Daarmee brengt de keten, met intussen elf vestigingen in België, Nederland en Duitsland, een combinatie van Koreaanse streetfood en het bruisende barleven naar de hoofdstad.

“In mijn tienerjaren heb ik in Nederland gestudeerd. Na mijn studies keerde ik terug naar Korea en deed ik 20 jaar ervaring op in de keuken. Intussen woon ik weer vijf jaar in Nederland en deel ik graag mijn passie voor de Koreaanse keuken”, vertelt chef Hong-Jin. “In Sojubar hebben we de sfeer van een typische Koreaanse bar gecreëerd. We brengen de eetcultuur van Korea naar Europa met een focus op samen eten en genieten.”

Met de komst naar Brussel mikt Sojubar op jonge foodies en citytrippers die houden van internationale smaken en vernieuwende horeca-ervaringen.

In het restaurant serveren ze niet alleen streetfood als bibimbap, Korean fried chicken en kimbab, maar ook cocktails op basis van soju, een Koreaanse drank waarbij een sociale setting centraal staat. Het personeel zorgt dus niet alleen voor typisch Koreaanse gerechten, maar ook voor een kenmerkende sfeer met drankspelletjes en de sfeer van een Koreaanse bar.