Nieuws Vlaams Brabant UCB pompt 25 miljoen in zorgplatform

UCB pompt 25 miljoen in zorgplatform

Copy: Belga.

UCB pompt 25 miljoen in zorgplatform

ANDERLECHT –  Biofarmabedrijf UCB, met hoofdzetel in Anderlecht, investeert 25 miljoen euro in Nile, een nieuw Amerikaans digitaal zorgplatform voor epilepsiepatiënten.

Als meerderheidsaandeelhouder zal UCB in de raad van bestuur zetelen en de mogelijkheid hebben om toekomstige inzichten en data van het platform van Nile te verwerven, zo meldt UCB woensdagochtend voorbeurs.

Zorgmanagementplatform

Nile is gevestigd in Los Angeles (Californië). Het bedrijf wil met een zorgmanagementplatform de levenskwaliteit van epilepsiepatiënten verbeteren, door hen meer gemoedsrust te bieden tussen consultaties in, en met het uiteindelijke doel om het pad naar een optimale behandeling te effenen.

Diepgaand begrip 

“UCB heeft een diepgaand begrip van epilepsie en de uitdagingen waarmee mensen met de  ziekte dagelijks worden geconfronteerd, inclusief de manier waarop patiënten communiceren  met hun zorgverleners. We denken dat het platform van Nile waardevolle inzichten kan  bieden en een betere zorgbeheerervaring kan bevorderen voor mensen met epilepsie ”, zegt Charl Van Zyl, Executive Vice President, Head of Neurology Solutions and  International Markets, UCB. “De lancering van Nile is een verdere illustratie van UCB’s toewijding en leiderschap op het gebied van epilepsie, en hoe digitale platforms kunnen helpen om transformationele resultaten en ervaringen te bieden aan patiënten.”

App en portaal

Het digitale platform zal bestaan uit een app voor patiënten en een portaal voor de zorgverleners.

UCB in cijfers 

UCB telt meer dan 7.500 medewerkers in ongeveer 40 landen en realiseerde in 2019 een omzet van 4,9 miljard euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Dilbeek, Haren
Dilbeek

Vinci legt hand op familiebedrijf

DILBEEK/HAREN - Het Dilbeekse familiebedrijf Legendre Conveyors, integrator van transportsystemen en lijnmanagement,  is overgenomen door Vinci Energies Belgium uit Haren.  Lees meer