Nieuws Vlaams-Brabant Unizo is bezorgd om inbraakgolf in de regio

Unizo is bezorgd om inbraakgolf in de regio

Elke Tielemans. Foto Filip Claessens.

Unizo is bezorgd om inbraakgolf in de regio

REGIO – Heel wat ondernemers en handelaars in Vlaams-Brabant werden de voorbije weken slachtoffer van inbraak. Dat is ook Unizo Vlaams-Brabant en Brussel niet ontgaan. Ondernemers sensibiliseren en informeren is volgens de zelfstandigenorganisatie noodzakelijk, maar niet voldoende.

Steeds meer handelaars in de streek hebben af te rekenen met inbrekers. Elke Tielemans, directeur van Unizo Vlaams-Brabant en Brussel, doet daarom een oproep aan de steden en gemeenten om meer in te zetten op bestrijding en preventie.

“Een buurtpreventienetwerk specifiek voor ondernemers is al een grote stap”, zegt Tielemans. “Hierbij kunnen signalementen van verdachte personen of recente voorvallen steeds doorgegeven worden aan politie en andere ondernemers. Zo’n netwerk verhoogt niet alleen de alertheid, maar ook de opsporing van verdachten.”

“Daarnaast kan de gemeente in samenwerking met de politie de aanwezigheid van agenten in het straatbeeld verhogen”, aldus Tielemans.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.