Foto Werner Lerooy

Uponor wijst Aliaxis opnieuw af

BRUSSEL - Ook het verhoogde overnamebod van de Belgische buizenproducent Aliaxis op zijn Finse sectorgenoot Uponor wordt door deze laatste afgewezen. Het bod is onvoldoende en Uponor blijft kijken naar "strategische alternatieven", zegt het Finse bedrijf maandagavond in een persbericht.

Aliaxis had eerder op de dag een bod gelanceerd van 25,75 euro per aandeel, wat Uponor ongeveer 1,875 miljard euro waard maakt. In april had Uponor al een eerste bod van 25 euro per aandeel afgewezen.

Lees ook: Aliaxis doet hernieuwd overnamebod op Finse sectorgenoot

Ook het verhoogde bod kan de raad van bestuur van het Finse bedrijf niet overtuigen. "De prijs van 25,75 euro per aandeel weerspiegelt de waarde en de langetermijnvooruitizchten van het bedrijf niet en is dus niet in het beste belang van de aandeelhouders", reageert Uponor in een persbericht.

De bedrijfsleiding herhaalt ook dat ze "blijken van interesse" heeft gekregen van andere partijen en dat er "verkennende gesprekken lopen over potentiële strategische transacties".

Aliaxis heeft 20,16 procent van de aandelen van Uponor in handen. Beide bedrijven samen zouden volgens de Belgen een wereldleider worden in oplossingen voor watermanagement.

Aliaxis heeft zijn hoofdzetel in Brussel, maar is actief in veertig landen met meer dan 15.000 werknemers. De jaaromzet bedroeg vorig jaar 4,3 miljard euro, de nettowinst kwam uit op 371 miljoen euro.