Nieuws Vlaams Brabant Utopolis breekt record met 1.172.476 bezoekers

Utopolis breekt record met 1.172.476 bezoekers

Utopolis breekt record met 1.172.476 bezoekers

kampioenenBioscoopketen Utopolis, die ook een zaal heeft in Aarschot,  kreeg vorig jaar 1.172.476 bezoekers. Dat zijn er 150.000 meer dan in 2014. “Het succes is volgens Utopolis vooral te danken aan Vlaamse toppers als ‘Safety First’ en ‘F.C. De Kampioenen’ die Vlaanderen de bioscoop lieten herontdekken”, zegt Tanja Piessens van Utopolis. Ook de langverwachte sequel van ‘Star Wars’ en blockbusters als ‘Spectre’ en ‘The Hunger Games: Mockingjay – Part 2’ droegen bij tot het succesjaar.

“Niet alleen de globale resultaten geven blijk van een groot succes, ook de eindresultaten per complex zijn verbluffend”, zegt Tanja Piessens. “Zo klopt Aarschot het allerbeste resultaat van de laatste dertien jaar met een stijging van maar liefst twintig procent.” Ook Mechelen (5%), Lommel (17% ) en Turnhout (11%) deden het in 2015 beter dan net jaar voordien.

‘F.C. De Kampioenen: Jubilee General’ slaagde er in om het succes van de eerste F.C. De Kampioenen-film te evenaren en prijkt dan ook op de eerste plaats in de top 10 van de beste films van het jaar. “Het is opvallend hoe goed de Vlaamse films het doen”, zegt Piessens. “Liefst negen films in de top 30 zijn van Vlaamse bodem. Bovendien straalt het succes van Vlaamse films als ‘Safety First’ af op alle Vlaamse films en familiefilms waardoor de Vlaming opnieuw de weg vindt naar de bioscoop.”

De revival van de Vlaamse familiefilm biedt bovendien ook een verklaring voor het groeiende succes van de namiddagvoorstellingen. “De vertoningen om 17 uur winnen aan belang, ten opzichte van de avondvoorstellingen om 20 en 22.15 uur. Een heel verschil met enkele jaren geleden. Vooral onder gezinnen en senioren zien we dat deze voorstellingen aan populariteit winnen”, zegt Piessens.

Dit was de Top 10 van 2015 in Utopolis Aarschot:

  1. F.C. De Kampioenen: Jubilee General
  2. Minions
  3. Safety First
  4. Jurassic World
  5. Furious Seven
  6. Fifty Shades of Grey
  7. The Hunger Games: Mockingjay – Part 2
  8. Star Wars VII: The Force Awakens
  9. Spectre
  10. Bowling Balls

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.