Nieuws Vlaams Brabant Utopolis in Aarschot niet in handen van Kinepolis

Utopolis in Aarschot niet in handen van Kinepolis

Utopolis in Aarschot niet in handen van Kinepolis

UTOPOLISNa maanden gepalaver is de beslissing gevallen: Utopolis in Aarschot komt niet in handen van Kinepolis. Het is de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) die de knoop uiteindelijk doorhakte. Kinepolis wordt gedwongen om de bioscoop in de Demerstad te verkopen. Dat betekent allicht het einde van het Utopolis-verhaal. Sluiting lijkt onvermijdelijk, tenzij zich alsnog een koper aanbiedt.

Kinepolis heeft van het college van de Belgische Mededingingsautoriteit groen licht gekregen om twee van de vier Belgische Utopolis-bioscoopcomplexen over te nemen. Het gaat om de complexen in Turnhout en Lommel. De Utopolis-bioscopen in Mechelen en Aarschot moeten verkocht worden, met het oog op mogelijke verdere exploitatie.

“De twee bioscoopcomplexen in Mechelen en in Aarschot moeten worden overgedragen aan een koper die geen rechtstreekse of onrechtstreekse banden heeft met Kinepolis”, meldt de BMA. “De koper dient deze bioscoopcomplexen te verwerven met het oog op mogelijke verdere exploitatie ervan als een levensvatbare en actieve concurrent van Kinepolis en andere concurrenten.”

Eddy Duquenne, ceo van Kinepolis Group, is verheugd met de beslissing. “Ik ben blij dat er eindelijk duidelijkheid is na een langzame en moeizame procedure.”

Kinepolis moet dus afstand doen van de bioscoop in Aarschot maar ziet toch nog een overlevingskans. “We zullen in overleg met BMA de desinvesteringen zo organiseren dat de toekomst en optimale voortzetting van de betrokken bioscopen gegarandeerd blijven”, zegt Duquenne. Hij hoopt voorts dat er voor de medewerkers snel duidelijkheid komt.

Op 9 november 2015 verwierf Kinepolis alle Utopolis-activiteiten in Luxemburg, Nederland en Frankrijk. Het ging in het totaal om negen bioscopen. De overname van de Belgische vestigingen was onderworpen aan de goedkeuring van de BMA. Voor Aarschot werd het dus een rood licht.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.