Nieuws Vlaams Brabant Vaarwel American Airlines

Vaarwel American Airlines

Vaarwel American Airlines

American Airlines keert niet terug naar Zaventem. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij heeft haar activiteiten op Brussels Airport stopgezet. De verbinding met Philadelphia was na de aanslagen op Zaventem in maart van vorig jaar al gereduceerd tot een zomerroute. Maar nu is het helemaal gedaan.

De verbinding Brussel-Philadelphia, die zes keer per week werd uitgevoerd, werd in de dagen na de aanslagen opgeschort. Kort na de heropening van de luchthaven van Zaventem liet American Airlines weten dat de vluchten tussen Philadelphia International Airport en Brussels Airport vanaf 15 juni 2016 zouden hervatten als een seizoensgebonden route: alleen in de zomer.

Voor de zomer van 2017 werd een opstart vanaf mei vooropgesteld. Maar die komt er niet. “American Airlines evalueert zijn netwerk voortdurend om ervoor te zorgen dat we onze vloot zo goed mogelijk inzetten en onze rendabiliteit maximaliseren, terwijl we tegemoetkomen aan de vraag van de klanten. Daarbij werd de moeilijke beslissing genomen om de route Brussel-Philadelphia stop te zetten”, zegt de maatschappij.

Op 15 augustus van vorig jaar vond de laatste vlucht plaats. Brussels Airport beseft dat er geen sprake kan zijn van een terugkeer. De verbinding met Philadelphia was de enige van American Airlines op Zaventem.

Delta, een andere Amerikaanse maatschappij, had na de aanslagen de verbinding met Atlanta tijdelijk stopgezet. Die route keert terug. Vanaf 26 maart vliegt Delta opnieuw dagelijks tussen Atlanta en Brussel, met een Boeing 767-300 met plaats voor 210 passagiers. De verbinding wordt het hele jaar uitgevoerd. Delta vliegt vanop Zaventem ook op de luchthaven JFK in New York.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.