Nieuws Vlaams Brabant Vaccinproducent snoeit in banen

Vaccinproducent snoeit in banen

Vaccinproducent snoeit in banen

ZAVENTEM/ANDERLECHT – In het distributiecentrum van farmabedrijf Pfizer in Zaventem gaan mogelijk tot 38 van de 238 banen verloren. Dat zegt de christelijke vakbond ACV donderdag en Pfizer bevestigt die informatie. Het management van het farmabedrijf kondigde de intentie tot collectief ontslag woensdag aan.

Pfizer zegt continu zijn wereldwijde toeleveringsketen tegen het licht te houden. “Momenteel onderzoeken we opties die ons in staat zullen stellen om onze middelen verder te centraliseren, de procesefficiëntie te verbeteren en tegelijkertijd het hoogste niveau van dienstverlening te blijven bieden”, zegt de woordvoerster van Pfizer in België, Marie-Lise Verschelden.

Als gevolg daarvan dreigen 38 werknemers in het Zaventemse distributiecentrum van Pfizer hun job te verliezen. Het gaat om het team van de afdeling externe planning. Volgens ACV plant die dienst de productie van Pfizerproducten bij onderaannemers in en zullen die taken naar het Roemeense Boekarest worden overgeheveld. “De geplande overgang zal een gefaseerde implementatie kennen, vanaf later dit jaar tot en met het vierde kwartaal van 2022, om zo de bedrijfscontinuïteit te waarborgen”, luidt het bij Pfizer.

Vakbond misnoegd

ACV reageert misnoegd op de aankondiging, terwijl de financiële toestand van Pfizer “zeer gunstig” is. De vakbond verwijt het bedrijf “in de eerste plaats een winstmachine” te zijn. “We kunnen absoluut geen begrip opbrengen voor de keuze van Pfizer”, zegt secretaris Bart Deceukelier. “Momenteel is het alle hens aan dek voor de productie van het COVID-19-vaccin. Nu overgaan tot collectieve ontslagen is een slag in het gezicht van alle werknemers die bijdragen aan het succes van het bedrijf en de vaccinproductie in goede banen leiden.”

De vakbond vraagt zich af of de werknemers die in Zaventem moeten vertrekken, niet terechtkunnen in de productiesite in Puurs. “Vorig jaar werden er nog 480 mensen aangeworven bij Pfizer in Puurs. Deze week begonnen 38 mensen er te werken. Kunnen de werknemers uit Zaventem naar daar overstappen?”, klinkt het.

Het bedrijf sluit dat alleszins niet uit. “Als onderdeel van de informatie- en consultatieprocedure zullen opportuniteiten binnen de andere Pfizer-vestigingen in België onderzocht worden”, benadrukt Verschelden.

Pfizer telt in België 2.500 werknemers. Het farmabedrijf heeft vier vestigingen in ons land: naast het distributiecentrum in Zaventem en de productiesite in Puurs, gaat het om een centrum voor klinisch onderzoek in Anderlecht en het hoofdkantoor in Elsene.

Bron: Belga.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer