Nieuws Vlaams Brabant Van Australië tot Oman, en nu dus ook in Landen. Kringwinkel (PLUS) opent dit najaar de deuren

Van Australië tot Oman, en nu dus ook in Landen. Kringwinkel (PLUS) opent dit najaar de deuren

Van Australië tot Oman, en nu dus ook in Landen. Kringwinkel (PLUS) opent dit najaar de deuren

LANDEN – Begin september opent De Kringwinkel “PLUS”, een circulair belevingscentrum, in Landen. Je vindt het nieuwe concept in loods F op het Domein ’t Park aan de Hannuitsesteenweg (het voormalige militair domein, red.). Iedereen zal er minstens eind april 2022 terechtkunnen om de tweedehands spulletjes op de kop te tikken, om herbruikbare goederen te schenken én nog heel wat andere circulaire momenten te beleven.

Vlaanderen is internationaal bekend voor heel wat zaken. Denk bijvoorbeeld aan de gebroeders Van Eyck, bechamelsaus of ons meest recente ‘exportwonder’ Remco Evenepoel. Ook De Kringwinkel hoort thuis in dit rijtje. Van alle uithoeken van de wereld zakken delegaties af naar Vlaanderen om inspiratie op te doen bij het model van de kringwinkel. Zo kan je sinds kort ook in Oman tweedehandsspullen kopen in kringloopcentra die werden uitgebouwd volgens het Vlaamse model.

Vierde kringwinkel in het Hageland

Vanaf september breidt de Kringwinkel Hageland uit met een nieuwe Kringwinkel “PLUS” in Landen, gevestigd in het nieuwe circulaire belevingscentrum waar loods F (Domein ’t Park) op het domein zal omgebouwd worden. “De Kringwinkel Hageland speelt al even met het idee om een vierde kringwinkel te openen” zegt directeur Paul Stessens. “We merken een stijging van het aangeboden herbruikbare gerei. Als we alle spullen voldoende kansen op een tweede leven willen geven, is het noodzakelijk om ook onze winkelruimte uit te breiden. Deze extra ruimte vinden we nu in Landen.”

“De stad zelf is ook al even vragende partij om samen met anderen een project rond tewerkstelling en milieu op poten te zetten” gaat Schepen stad Landen Eddy Vandenbosch verder. “De stadsdiensten gingen mee op zoek naar een geschikt pand, zo kwamen we uiteindelijk op Domein ’t Park terecht. Hier ontstond het idee om een circulair belevingscentrum te openen. De Kringwinkel “PLUS” zal de eerste bewoner zijn.”

“Deze pop-up wordt ook een Kringwinkel “PLUS”, het is méér dan een Kringwinkel alleen met andere woorden,” vult Liesbeth Vanderloock, teamleader Kringwinkel Hageland, verder aan. “Bedoeling is om loods F uit te bouwen tot een circulair belevingscentrum waar ook anderen met goede ideeën rond het herwinnen van grondstoffen en talenten (vb. repair café, workshop, atelier, labo,…) welkom zijn. De Kringwinkel “PLUS” moet een plaats worden waar we elkaar rond mens en milieu kunnen inspireren, waar iedereen kan leren van elkaar. Voor de inrichting van locatie gaan we ook voornamelijk proberen werken met gerecycleerde materialen en materialen die perfect terug grondstof kunnen worden na gebruik. Architectenbureau AST77 uit Tienen begeleidt het Kringwinkel “PLUS” project inhoudelijk en conceptueel.”

25 jaar kringwinkelgerinkel

“De Kringwinkel Hageland bestaat 25 jaar in 2021” besluit Stessens tot slot. “Om deze Kringwinkel “PLUS” in een jubileumjaar te kunnen realiseren is prachtig. Dit project geeft namelijk perfect weer waar De Kringwinkel Hageland in de toekomst voor wilt staan op vlak van mens en milieu. We plannen nu om op 1 september te openen.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Leuven, Zaventem
Leuven

Communicatiebureaus consolideren

LEUVEN/ZAVENTEM - Communicatiebureaus Propaganda (Zaventem), We Are Digital (Leuven) en Cypres (Leuven) gaan structureel samenwerken. Dat kondigen de managementteams van… Lees meer

Aarschot
Aarschot

Bedrijven trekken Vergaderbos in

AARSCHOT - Vergaderbos Demervallei in Langdorp bij Aarschot is een initiatief van het in Brussel gevestigde samenwerkingsplatform Actunited met als… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Landen, Leuven
Landen

2 falingen

LEUVEN/LANDEN - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft het faillissement geopend van 2 zaken.  Lees meer