Nieuws Vlaams Brabant Van Avermaet ligt onder vuur

Van Avermaet ligt onder vuur

Van Avermaet ligt onder vuur

LEUVEN/BRUSSEL – Een aantal bestuurders van Bpost vindt dat CEO Jean-Paul Van Avermaet moet opstappen. Dat schrijft zusterkrant De Standaard. 

Enkele bestuurders van Bpost, onder wie ook bestuursleden die er voor de overheid zitten, willen dat Van Avermaet opstapt. Ze verwijten de gewezen voorzitter van Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant een gebrek aan competentie, integriteit en transparantie. Dat leidt tot ernstige functioneringsproblemen tussen de CEO en de raad van bestuur, aldus De Standaard. Voor sommige bestuurders is het ook een uitgemaakte zaak dat Van Avermaet schuldig is aan ­verboden marktafspraken toen hij bij veiligheidsbedrijf G4S werkte.

“Het is duidelijk dat hij zal moeten gaan en dat weten de medewerkers van Bpost ook. Ze vragen zich af hoelang hij hier nog zal zitten”, zegt een topbestuurder in de krant. Daarnaast weigert een toenemend aantal hoge kaderleden van Bpost nog samen te werken en verlaat het bedrijf, vervolgt De Standaard.

Sinds Van Avermaet in januari vorig jaar CEO werd, is al een derde van het senior management vertrokken. Ook De Tijd bericht donderdag over “de verzwakte positie” van Van Avermaet na de aankondiging van matige jaarresultaten. Bpost kreeg woensdag een flinke dreun te verwerken op de beurs. Het aandeel sloot 17 procent lager.

Bron: De Standaard, De Tijd

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.