Carla Vranckx en Mark Binon openen horecazaak Delice 104 Carla Vranckx en Mark Binon doopten de zaak om tot Delice 104. Foto: jvo

Van broodjeszaak naar pannenkoekenparadijs: Mark (56) en Carla (52) openen hun droomzaak in Korbeek-Lo

Boezemvrienden Mark Binon (56) en Carla Vranckx (52) schrijven met Delice 104 een nieuw verhaal in Korbeek-Lo. Het duo nam broodjeszaak Marianne over en gaat nu, naast broodjes, ook pannenkoeken en ijsjes aanbieden. “Pannenkoeken bakken is een uit de hand gelopen hobby.”

Mark en Carla kennen elkaar al van kleins af aan. Ze komen uit allebei uit Blanden en koesteren al enkele jaren de droom om zelf iets uit de grond te stampen. Het duo zag hun wens in vervulling gaan toen ze maandag voor het eerst de deuren van hun zaak op de Tiensesteenweg in Korbeek-Lo openden. De nieuwe horecaplek komt in het pand waar jarenlang broodjeszaak Marianne gevestigd was. De voormalige uitbaatster besloot een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Pannenkoeken

“Ik maak al 5 jaar pannenkoeken op de markt”, zegt Mark. “Dat deed ik tot nu toe in bijberoep, maar ik wilde iets zelfstandig gaan doen. Carla en ik dachten eerst in Blanden een pand te huren, maar daar waren de omstandigheden niet ideaal. Toen we dit pand zagen, waren we meteen overtuigd en hebben we het gekocht. In de vorige zaak waren er voornamelijk broodjes te koop, maar wij willen ook pannenkoeken en ijsjes aanbieden.

Tearoom Delice 104 in Korbeek-Lo

En die pannenkoeken worden gemaakt volgens Marks eigen recept. “Op de markt zijn er heel veel mensen die zeggen dat ik de beste pannenkoeken van België maak”, zegt hij. “Ik heb het recept het voorbije jaar geperfectioneerd. Het is een uit de hand gelopen hobby. Ik heb verschillende recepten uitgeprobeerd tot iedereen die kwam proeven me vertelde dat ik het had gevonden. Sindsdien heb ik er niets meer aan veranderd. Het recept blijft uiteraard geheim.”

Kwaliteit

En dat recept blijkt een succes, want maandagmorgen stonden al heel wat klanten aan de deur. “Momenteel zijn we onze zaak aan het uitbouwen. We proberen de kleinste kinderziektes weg te werken, maar dat valt goed mee. Nu is het belangrijkste om kwaliteit te leveren. En dat lukt ook goed”, aldus Mark.

“We zijn blij om eindelijk te kunnen beginnen”, zegt Carla. “We keken er hard naar uit.”