Nieuws Vlaams-Brabant Van Espen voorgedragen als nieuwe procureur in Leuven

Van Espen voorgedragen als nieuwe procureur in Leuven

Van Espen voorgedragen als nieuwe procureur in Leuven

LEUVEN – De Hoge Raad voor de Justitie heeft Hans Van Espen voorgedragen als nieuwe procureur des Konings van het gerechtelijk arrondissement Leuven. Van Espen volgt in maart Patrick Vits op.

De benoeming van Hans Van Espen (49) moet nog bekrachtigd worden door minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld), maar dat is slechts een formaliteit. Van Espen volgt in maart Patrick Vits op, die tien jaar geleden aan het roer kwam van het Leuvense parket na de pensionering van Ivo Carmen.

Vits was geen kandidaat meer om zichzelf op te volgen omdat hij aan het einde van zijn tweede termijn van vijf jaar was aanbeland. De afscheidnemende procureur heeft evenwel de pensioengerechtigde leeftijd nog niet bereikt. De toekomstplannen van Vits zijn nog niet bekend.

Van Espen werkt sinds 2004 als substituut-procureur des Konings bij het parket in Leuven. Daar geeft hij leiding aan de sectie eigendommen. Hij treedt geregeld op als openbaar aanklager voor het hof van assisen van Vlaams-Brabant.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

8 falingen

HAACHT/LUBBEEK/TIENEN/LEUVEN/DIEST - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 8 bedrijven en zelfstandigen failliet verklaard.  Lees meer