Nieuws Vlaams-Brabant Van Eycken Metal Construction heeft wereldprimeur beet

Van Eycken Metal Construction heeft wereldprimeur beet

Van Eycken Metal Construction heeft wereldprimeur beet

TIENEN – Het metaal constructiebedrijf Van Eycken Metal Construction uit Tienen heeft een wereldprimeur beet met geluidsabsorberende en transparante geluidsschermen. In de loop van volgend jaar zullen de innovatieve panelen in het straatbeeld verschijnen. 

De ontwikkeling van de panelen was geen eenvoudige opdracht. “We hebben een nieuwe technologie van absorberen ontwikkeld”, zegt product development ingenieur Joris Vermeulen van Van Eycken. “In het product hebben we een dun polycarbonaat voorblad. In het blad zelf hebben we fijne inkepingen gemaakt met een speciale methode. In die inkepingen, door de interne wrijving, wordt het geluid geabsorbeerd.” In de toekomst wil Van Eycken ook zonnepanelen verwerken in de constructie. Daarvoor werkt het samen met het Leuvense imec. 

In de loop van volgend jaar zullen de panelen in het straatbeeld verschijnen.

Bron: ROB TV. 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.