Nieuws Vlaams Brabant Van Mossel plant extra vlag

Van Mossel plant extra vlag

Van Mossel plant extra vlag

AARSCHOT/HERSELT – Van Mossel Automotive Groep heeft de Herseltse Citroën-garage Van Thielen overgenomen. De activiteiten van het Kempense familiebedrijf worden vanaf 20 september overgebracht naar de bestaande Van Mossel/Van Kelst-vestiging op de Betekomsesteenweg in Aarschot waar naast Citroën ook Peugeot en Kia verkocht wordt. 

Garage Van Thielen is een op en top Kempens familiebedrijf dat in 1967 werd opgericht. Bijna 45 jaar later gaat de onderneming over in de Van Mossel Automotive Groep.

“Veranderende markt” 

“De markt is enorm aan het veranderen en vraagt veel van de interne organisatie. Na uitgebreide gesprekken zijn we tot de positieve conclusie gekomen dat wij onze medewerkers een veilige toekomst kunnen bieden bij de Van Mossel Automotive Groep”, zegt Marc Van Thielen, zaakvoerder van Citroën-garage Van Thielen. Met de overname van de activiteiten komt er ook een einde aan Van Thielen in Herselt. De activiteiten van het bedrijf worden overgebracht naar de bestaande Van Mossel/Van Kelst-vestiging aan de Betekomsesteenweg in Aarschot.

Van Mossel in België 

Begin 2019 startte het Belgische overnameoffensief van Van Mossel Automotive Groep met de dealergroepen GMAN uit regio Antwerpen en het Limburgse Bruyninx. In december 2019 werd ook Car Assistance Company uit Turnhout onderdeel van de groep. Begin 2020 kwam Van Mossel Automotive Groep tot een akkoord met de familie Van Kelst waarmee Van Mossel met de vestigingen in Schriek, Aarschot en Leuven ook in Vlaams Brabant voet aan grond kreeg. Later dat jaar werd hieraan ook nog een Peugeot/Citroën vestiging in Diest toegevoegd en breidde Mercedes-Benz uit met een vestiging in Brecht. Begin 2021 was Van Mossel, met de overname van Fidenco en Autopolis Luxemburg, verantwoordelijk voor de grootste dealerovername in de Benelux sinds 2017. Afgelopen zomer ging Van Mossel ook nog in zee met de familie Devos-Capoen waardoor ze nu ook in West-Vlaanderen vertegenwoordigd zijn met de merken Renault en Dacia.

In totaal telt Van Mossel Automotive groep meer dan 300 vestigingen in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.