Nieuws Vlaams Brabant Van Voka naar Himalaya

Van Voka naar Himalaya

Van Voka naar Himalaya

paulheggeVan Voka in Vlaams-Brabant naar de Himalaya in Nepal. Voor Paul Hegge (48), tot drie maanden geleden directeur van Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde, lijkt het maar een kleine stap. Hegge neemt deel aan een klimexpeditie met zestien ondernemers. The sky is the limit: hij wil naar de top van de Mount Everest.

Paul Hegge (links op de foto) was tot eind vorig jaar algemeen directeur van Voka Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde. Gedurende tien jaar was hij de onbetwiste voorvechter van bedrijfsbelangen op en rond de luchthaven in Zaventem en oefende hij druk uit voor mobiliteitsverbetering op de Brusselse ring, voor interregionale samenwerking met Brussel en voor reconversie van bedrijfsterreinen. Met de fusie van Halle-Vilvoorde en Leuven tot Voka Vlaams-Brabant verdween Hegge van de radar.

Maar nu duikt hij weer op. Als bergbeklimmer. Zestien ondernemers vertrokken in de nasleep van de aanslagen in moeilijke omstandigheden naar Nepal, maar zijn inmiddels aangekomen in de bergstaat. In dat gezelschap bevinden zich ook Paul De Knop, rector van de VUB, en Sofie Lenaerts (centraal op de foto). De 40-jarige ervaren bergbeklimster uit Bertem valt samen met Hegge de top van de Mount Everest (8.848 meter) aan.

“Dit is al heel lang een levensdroom”, zei Hegge voor de afreis. “Op mijn veertiende ging ik al in de Alpen klimmen, maar na een zware blessure was ik ruim vijftien jaar buiten strijd. In 1998 nam ik voor het eerst weer deel aan trektochten.” Het ging steeds beter en Hegge bedwong inmiddels de Gasherbrum II (8.035 meter) in Pakistan.

De ondernemers kozen voor de noordkant van de Everest. Die is technisch moeilijk maar in tegenstelling tot de zuidkant is er nauwelijks lawinegevaar. D-day wordt zaterdag 9 april, het startsein van de expeditie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.