Nieuws Vlaams-Brabant Vastgoedfirma licht tipje van de sluier over geplande woningen in oude suikerfabriek: “Op dit industriegebouw waren we meteen verliefd”

Vastgoedfirma licht tipje van de sluier over geplande woningen in oude suikerfabriek: “Op dit industriegebouw waren we meteen verliefd”

Vastgoedfirma licht tipje van de sluier over geplande woningen in oude suikerfabriek: “Op dit industriegebouw waren we meteen verliefd”

HOEGAARDEN – De firma Gjn Vastgoed uit Kortijk-Dutsel (Holsbeek) wil op het terrein van de vroegere suikerfabriek La Ghète (nu De Gete) en in het administratiegebouw ervan aan de Ourystraat in Hoegaarden woningen bouwen. De aanwezige buurtbewoners drukten tijdens een infobijeenkomst hun tevredenheid uit over het project.

Wanneer de werkzaamheden beginnen, staat nog niet vast. Binnen een jaar, viel te horen op een infovergadering voor vooral buurtbewoners. Vertegenwoordigers van Gjn Vastgoed gaven uitleg aan panelen met afbeeldingen hoe de site er zal gaan uitzien. De plannen zijn nog niet getekend en een vergunning is er dus ook nog niet. “We zijn wel in overleg met het gemeentebestuur”, zei Jacky Scherens van Gjn. Het gemeentebestuur liet de firma weten dat ze bij de bouw rekening moet houden met het historische karakter van het gebouw. Het moet bewaard blijven als herinnering aan het suikerverleden van Hoegaarden.

Volgens Scherens komen er drie types van woningen. “In het gebouw komen lofts, op het terrein errond woningen en patiowoningen. Hoeveel van elk is nog niet uitgemaakt”, vertelde hij. “De architecten moeten dat nog uitmaken.” Er wordt met het idee gespeeld om niet te verwarmen met gas, wel met gebruik van warmtepompen. Het binnenplein wordt aangelegd met waterdoorlatend materiaal en beplant met veel groen. Regenwater van op de daken komt voor recyclage in opvangbekkens en een vijver terecht. De in- en uitrit blijven op die van nu.

Gjn legt zich toe op vernieuwing van oude gebouwen. “Ze moeten wel een verhaal hebben over hun verleden”, gaf Scherens te verstaan. “Op dit industriegebouw waren we meteen verliefd. We kunnen de geschiedenis van de suikerfabriek doen herleven.” Als de plannen goedkeuring krijgen, volgt een overeenkomst met eigenaar Taverniers voor de verwerving van de grond.

De aanwezige buurtbewoners waren alvast vol lof over het project. “Eindelijk krijgt de buurt een ander ‘cachet’ met die renovatie. Ik kijk al vijftig jaar op dat verouderde gebouw en hoop dat het nu eens aangepakt wordt”, klonk het.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.