Nieuws Vlaams-Brabant Vastgoedspecialist WDP op de rem door hoge rente en bouwprijzen

Vastgoedspecialist WDP op de rem door hoge rente en bouwprijzen

Credit: Warehouses De Pauw (WDP).

Vastgoedspecialist WDP op de rem door hoge rente en bouwprijzen

WOLVERTEM – WDP, het Bel20-bedrijf dat gespecialiseerd is in logistiek vastgoed, zet een rem op zijn geplande expansie. Het bedrijf verwijst in het persbericht bij de publicatie van zijn jaarresultaten naar de “gewijzigde marktomstandigheden”, zoals de hogere rente en hoge bouwprijzen.

WDP wil dit jaar selectiever omgaan met nieuwe investeringen en inzetten op “interne groeimogelijkheden”. Het bedrijf mikt ook op de versnelde uitrol van WDP Energy. Organische groei – voornamelijk huurindexatie – en energieprojecten worden volgens WDP belangrijker om de doelstelling van een EPRA-winst van 1,50 euro per aandeel te halen tegen 2025.

Vorig jaar steeg de courante winst (EPRA-winst) van WDP met ruim 17 procent ten opzichte van 2021, tot 236,3 miljoen euro. Per aandeel ging het om een stijging met 13 procent, tot 1,25 euro, tegenover 1,10 euro in 2021.

Het resultaat werd gedreven door voorverhuurde nieuwbouwprojecten en de organische groei via de indexatie van de huurcontracten, maar ook door nieuwe acquisities en enkele eenmalige opbrengsten, klinkt het bij de magazijnontwikkelaar. De bezettingsgraad van zijn vastgoedportefeuille lag boven de 99 procent.

Voor dit jaar verwacht WDP een EPRA-winst van 1,35 euro per aandeel (+8 procent). WDP stelt een brutodividend voor van 1 euro per aandeel (+14 procent) voor het afgelopen boekjaar. Voor het lopende boekjaar stelt het bedrijf een dividend van 1,08 bruto in het vooruitzicht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.