Nieuws Vlaams Brabant Vastgoedspeler heeft grootse plannen

Vastgoedspeler heeft grootse plannen

ERA - Beehived Media

Vastgoedspeler heeft grootse plannen

LEUVEN/HAGELAND/HALLE/VILVOORDE/BRUSSEL – ERA, de grootste makelaarsgroep van Vlaanderen, kent de laatste jaren een zeer sterke groei in het noordelijke deel van ons land. Maar nu wil CEO Johan Krijgsman – die goed anderhalf jaar geleden aan het hoofd van de groep kwam – het ERA netwerk vooral ook in Brussel en Wallonië verder uitbreiden.

Brussel telt momenteel vijf kantoren en Wallonië slechts drie. Om die groei in goede banen te leiden, schakelt de topman nu een Franstalige rechterhand in: Emmanuel Deboulle, die al meer dan tien jaar ervaring heeft als ERA makelaar. De plannen zijn ambitieus: tegen 2022 wil ERA 15 kantoren openen in Brussel en Wallonië, en een totaal van 35 in heel België tegen 2025.

ERA 2.0 strategie 

ERA is een internationaal, globaal verspreid merk dat in totaal meer dan 35.000 medewerkers telt. Daar behoort dus ook het Belgische ERA netwerk toe, dat momenteel veel meer ontwikkeld is in het noorden dan in het zuiden van ons land. Begin vorig jaar kondigde de nieuwe CEO Johan Krijgsman reeds aan dat er plannen waren om het merk in Brussel en Wallonië uit te breiden, al was het daarvoor op dat moment nog te vroeg. De makelaarsgroep heeft namelijk eerst sterk ingezet op de implementatie van de ERA 2.0 strategie in alle Vlaamse kantoren, wat tot een groei van bijna 10 procent leidde in 2019. Nu wil de topman deze ervaring en knowhow uitbreiden naar Franstalig België.Opportuniteiten 

“Sommigen zouden vanwege de huidige economische situatie misschien twijfelen of het wel het juiste moment is. Maar de voorbije zes maanden hebben bewezen dat het coronavirus de vastgoedmarkt niet op zijn knieën heeft gekregen, integendeel. We moeten dus van dat momentum gebruikmaken. Enerzijds heeft deze periode veel makelaars doen nadenken over hun toekomst en de mogelijke risico’s, maar anderzijds ook over de opportuniteiten die er liggen in een samenwerking met een groot, geconsolideerd netwerk – zoals dat van ERA. Wees er maar zeker van dat al onze leden vandaag de dag meer dan ooit beseffen wat daar de meerwaarde van is, wat de voordelen zijn van tot zo’n grote familie te behoren”, zegt Johan Krijgsman, CEO van ERA Belgium.

ERA België en Vlaams-Brabant 

ERA (1972, VS) is sinds 1995 ook actief op de Belgische vastgoedmarkt. Vandaag zijn in ons land 110 ERA kantoren aangesloten, stuk voor stuk door het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) erkende makelaars. ERA realiseert zo’n 5.000 verkopen en zo’n 3.500 huurovereenkomsten per jaar in België. In Vlaams-Brabant en Brussel zijn 28 makelaars aangesloten.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.