Nieuws Vlaams Brabant Verbinding met Mumbai ingehuldigd in Zaventem

Verbinding met Mumbai ingehuldigd in Zaventem

Verbinding met Mumbai ingehuldigd in Zaventem

In Zaventem werd maandag de verbinding met de Indiase metropool Mumbai officieel ingehuldigd. Die lijn, al eind maart in gebruik genomen, heeft een potentieel van 60.000 passagiers per jaar. Dat zegt Bernard Gustin, ceo van Brussels Airlines. De verbinding is goed voor tweehonderd nieuwe directe banen.

De eerste vlucht van Brussels Airlines richting India vond plaats op 30 maart. Sindsdien wordt de verbinding vijf keer per week uitgevoerd. Voor de officiële inauguratie was het wachten op een economische missie, die maandag naar India vertrok en duurt van dinsdag tot donderdag.

De eerste weken van de nieuwe vlucht waren volgens Gustin succesvol. “We geloven echt in het potentieel van Mumbai. Met naar verwachting ongeveer 60.000 passagiers per jaar is het de op twee na belangrijkste intercontinentale passagiersmarkt voor België. Bovendien vertegenwoordigt het ook een belangrijke cargomarkt, vooral rond farma- en chemieproducten.”

Arnaud Feist, de topman van Brussels Airport, is tevreden dat de route heropend werd. Tot maart 2016 voerde de Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways de verbinding uit, maar die activiteiten werden naar de Nederlandse luchthaven Schiphol verhuisd. “De impact van een rechtstreekse verbinding is zeer groot, dat hebben we bijvoorbeeld ook gezien bij de lancering van de Tokio-vlucht door maatschappij ANA.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.