Nieuws Vlaams Brabant “Vergeten” product in West-Vlaamse handen

“Vergeten” product in West-Vlaamse handen

“Vergeten” product in West-Vlaamse handen

HAACHT/LEUVEN/HERENTALS/ANTWERPEN/AALST/KORTRIJK – Dek-a-bed, het Haachtse/Kempense/Antwerpse hulpmiddel om een dekbedovertrek vlot te vervangen , is overgenomen door My Add On, met hoofdzetel in Aalst en een kantoor in Kortrijk. In coronatijden werd het product immens populair omdat huishoudhulpen mensen met een beperking niet meer konden voorthelpen bij het opmaken van hun bed. 

In juni van dit jaar lieten Koen Van Loock (30) uit Haacht, Steffie Kempen (30) uit Herentals en Jonas Detavernier (30) uit Antwerpen weten dat ze een overnemer zochten voor Dek-a-bed, het hulpmiddel om gemakkelijk de dekbedovertrek te vervangen. De founders hebben een fulltime job en deden Dek-a-bed in bijberoep. Door het verleggen van de focus werd het hulpmiddel een ietwat “vergeten” product. Maar toen was er corona en konden de huishoudhulpen mensen met een beperking niet meer voorthelpen bij het opmaken van hun bed. De bestellingen van Dek-a-bed verdrievoudigden in een mum van tijd.

“In goede handen” 

Omdat de founders ervan overtuigd zijn dat er meer uit Dek-a-bed te halen valt, beslisten ze de zaak in het uitstalraam te zetten. Wel, die overnemer is gevonden in het Kortrijkse My Add On, een bedrijf dat krukken en rolstoelen comfortabeler maakt. Dek-a-bed zal gecommercialiseerd worden onder het label MyBedMaker om in lijn te zijn met de branding en stijl van My Add On, met hoofdzetel in Aalst en een kantoor in Kortrijk. “We laten ons bedrijf in goeie handen achter”, zegt Jonas Detavernier, medevennoot van Dek-a-bed. “We hebben vertrouwen in hun missie en visie.” Hoeveel My Add On betaalt voor het “vergeten” product is niet bekendgemaakt.

Small Business Project UCLL 

Dek-a-bed ontstond in het brein van de jonge toen-nog studenten die samen Advanced Business Management aan de UCLL in Leuven studeerden. Voor hun SBP (Small Business Project) opdracht kwamen ze met Dek-a-bed op de proppen. Een bed opmaken is voor niemand leuk en leidt vaak tot een gevecht met de lakens. Echter, voor bepaalde personen met een fysieke beperking is het niet eens meer mogelijk om zelfstandig het eigen bed op te maken. Kempen, Van Loock en Detavernier losten dit probleem op met een product dat je helpt om het bed op te maken. Het apparaat was verkrijgbaar in verschillende winkels in de Benelux en ook in de zorgsector was het een bekend item.

Week van de bedrijfsoverdracht 

Heb je zelf plannen om je bedrijf te verkopen of een overname te realiseren? Het Vlaams Agentschap Ondernemen en Innoveren (VLAIO) staat je graag bij met raad en daad! Volg zeker ook de activiteiten in het kader van de Week van de Bedrijfsoverdracht, die georganiseerd wordt van 16 tot 20 november 2020.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.