Nieuws Vlaams-Brabant Verkoopdirecteur ruilt bakkerswereld in voor vleessector

Verkoopdirecteur ruilt bakkerswereld in voor vleessector

Piet Sanders copyright.

Verkoopdirecteur ruilt bakkerswereld in voor vleessector

GROOT-BIJGAARDEN – Puratos, producent van producten voor de bakkerij-, patisserie-en chocoladebranche, ziet zijn globale verkoopdirecteur Piet Sanders vertrekken naar de Oost-Vlaamse sectorgenoot Ter Beke, specialist in de productie van fijne vleeswaren en versbereide gerechten. Sanders is aangesteld als nieuwe CEO. 

De 55-jarige Piet Sanders neemt vanaf 1 oktober de leiding over de groep Ter Beke op zich. Het bedrijf kondigde begin dit jaar aan dat het op zoek ging naar een opvolger voor Francis Kint. Toen hij eind juni het bedrijf effectief verliet, was er nog geen opvolger gevonden. Sindsdien nam voorzitter Dirk Goeminne de operationele leiding van Ter Beke ter harte.

Sanders werkt al ­17 jaar voor Puratos, tegenwoordig als Gobal Sales & Channels Director. ­Daarvoor was Sanders bijna 3 jaar aan de slag bij Reynaers Aluminium en 12 jaar bij Tate & Lyle. In dit laatste bedrijf vervulde hij de functie van Global Sales Director Food.

Goeminne is ervan overtuigd dat Sanders de geschikte persoon is ‘om de groeistrategie van Ter ­Beke mee vorm te geven en verder uit te voeren’, luidt het in een pers­bericht. ‘Zijn jarenlange ervaring in de voedingssector op het hoogste niveau, zijn internationale kennis van de markten waarin Ter Beke actief is en zijn strategie- en visiegedreven aanpak staan garant voor een perfect match.”

Ter Beke is vooral gespecialiseerd in de productie en verkoop van fijne vleeswaren en versbereide gerechten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

7 faillissementen

LEUVEN/LANDEN/BRUSSEL - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben 7 bedrijven en zelfstandigen failliet verklaard.  Lees meer