Nieuws Vlaams Brabant Verlies van contract met Ryanair kost 97 jobs bij Swissport

Verlies van contract met Ryanair kost 97 jobs bij Swissport

Verlies van contract met Ryanair kost 97 jobs bij Swissport

Bij Swissport in Zaventem zijn wel degelijk banen bedreigd. En geen tachtig, zoals het slechtste scenario vorige week kon doen vermoeden. Wel 97 voltijdse jobs. Dat heeft de directie van de afhandelaar op de luchthaven gesteld. Het banenverlies is een gevolg van het verlies van het afhandelingscontract met luchtvaartmaatschappij Ryanair. Dat wordt overgenomen door Aviapartner.

De directie maakte gewag van het aantal betrokken banen tijdens overleg met de vakbonden. “Het cijfer van 97 jobs lijkt ons overdreven”, zegt Sandra Langenus van de socialistische transportbond BTB. “Toen we uitleg vroegen over hoe deze berekening tot stand kwam, gaf de directie geen antwoord.”

Het is nog niet duidelijk hoe de ontslagen verdeeld worden tussen arbeiders en bedienden. Voor de arbeiders geldt een cao waarin staat dat zij met behoud van loon- en arbeidsvoorwaarden moeten worden overgenomen door de andere afhandelaar op de luchthaven. Dat is Aviapartner, het bedrijf dat het contract met Ryanair vanaf 1 maart overneemt.

“Wij vragen dat Swissport en Aviapartner hierover zo snel mogelijk rond tafel gaan zitten en hopen dat Swissport voldoende personeel in dienst houdt voor het resterende werk”, stelt Langenus.

De cao geldt niet voor de bedienden. “We vrezen alleen problemen voor bedienden werkzaam in de ondersteunende diensten”, zegt Thierry Vuchelen van ACLVB. “In de operationele diensten wordt allicht een groot aantal bedienden in dienst gehouden. Na 1 maart moeten ze stilaan beginnen aan te werven voor het hoogseizoen. Nu al is er door omstandigheden personeel te weinig.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.