Nieuws Vlaams-Brabant Verlinden is strafste jonge ondernemer

Verlinden is strafste jonge ondernemer

Verlinden is strafste jonge ondernemer

LEUVEN/KEERBERGEN –  Keerbergenaar Evert Verlinden van het Leuvense StepUp Consulting is verkozen tot JCI Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer van het Jaar 2020-2021. Hij haalde het van 3 andere genomineerden: Elisabet Lamote (Trooper), Bernard Van Acker (Celestetic) en Jerome Vandermeulen (Manhattn’s Burgers). Verlinden volgt Moustapha Kharbouch van Ensur op en vertegenwoordigt de provincie Vlaams-Brabant en Brussel tijdens de Vlaamse finale op donderdagavond 20 mei 2021.

Met de verkiezing van de JCI Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer van het Jaar willen JCI Brussel en JCI Leuven jong ondernemerschap in de verf zetten en jonge dromers een aantal krachtige voorbeelden geven. Alle kandidaten zijn tussen de 18 en de 40 jaar, hebben een bedrijf met zetel in Vlaams-Brabant of Brussel en draaien een omzet van minstens 500.000 euro.

Mooie erkenning

“Het is heel leuk om te winnen en het maakt me ook trots”, zegt Evert Verlinden. “Ik zie het als een mooie erkenning voor ons ondernemerschap van de laatste jaren. Het doet me vooral plezier dat ik ons verhaal goed heb kunnen overbrengen en dat de jury enthousiast reageerde. Tot slot wil ik graag ook de andere kandidaten feliciteren met hun nominatie.”

Pitch

Enkele dagen voor de awardshow kregen de 4 kandidaten de kans om hun ondernemersverhaal te pitchen voor een professionele jury, een selectie van rasechte ondernemers en eerdere winnaars, legde de genomineerden het vuur aan de schenen. Er werd gepeild naar specifieke ondernemingscriteria zoals stabiliteit en groei, personeelsbeleid en toekomstvisie. Daarnaast oordeelde de jury ook in welke mate de onderneming strookt met de JCI-waarden.

StepUp Consulting

Evert Verlinden richtte in 2011 de onderneming KeySteps op, samen met twee ex-collega’s van het koekjesbedrijf LU. Dit bedrijf focuste zich enerzijds op de optimalisatie van de omzet en de rentabiliteit van bedrijven (revenue management) en anderzijds op marktonderzoeken en strategisch advies. Al snel merkten ze dat er heel veel potentieel zat in revenue management en besloten ze in 2014 hun focus te verleggen. KeySteps werd herdoopt tot StepUp Consulting en vestigde zich in Leuven. De laatste jaren werden ze steevast genomineerd in de Deloitte’s Technology Fast 50, wonnen ze Unizo’s ‘Meest Beloftevolle kmo van het jaar’ Vlaams-Brabant en Brussel. In de categorie kleine bedrijven behoort het bedrijf tot de top van de Trends Gazellen Vlaams-Brabant.

StepUp Consulting zet sinds zijn oprichting jaar na jaar sterke groeicijfers neer. Zo sloten ze het boekjaar 2019-2020 af met een omzet van 8 miljoen euro, 50% meer dan het boekjaar 2018-2019. Het personeelsbestand groeide tot 50 werknemers en hun activiteiten breidden zich uit naar groeimarkten als Frankrijk, Italië, Portugal en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast opende het Leuvense bedrijf recent kantoren in Australië, de Verenigde Staten en China. In hun klantenbestand prijken klinkende namen als Coca-Cola, Danone, Heineken, Nivea, Philips en Proximus.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.