GMS-Leuven-Tienen_Afbeelding

Vernieuwde GMS Leuven-Tienen lanceert twee groene SUV’s

Veel nieuwtjes voor de Vlaams-Brabantse Mercedes-Benz-verdeler: naast de lancering van de volledig elektrische luxueuze EQS SUV, komt het ook met de nieuwe GLC én een naamswijziging op de proppen. De site van Tienen prijkt mee onder het vaandel van Leuven. “Het is een mooi complementair verhaal”, zegt Christophe Kumps, Managing Director van GMS Leuven-Tienen.

Laten we de drie nieuwtjes even opdelen: de naamswijziging naar GMS Leuven-Tienen, de lancering van de nieuwe GLC en de lancering van de EQS SUV.

GMS Leuven-Tienen

Zeg niet langer GMS-Leuven en Claes & Zonen Tienen, maar GMS Leuven-Tienen. De twee verdelers van Mercedes-Benz gaan nog nauwer samenwerken en versmelten dus ook qua naam. “Door de minieme afstand tussen de twee vestigingen bieden we onze klanten meer servicemogelijkheden”, vertelt Christophe Kumps.

“De twee sites zijn een mooie aanvulling voor elkaar. Op beide plaatsen kan je terecht voor een uitstekende naverkoop, personenwagens, bestelwagens en jonge tweedehandswagens. Daardoor kunnen onze klanten nu nog beter en sneller geholpen worden. In Tienen zijn we ook gespecialiseerd in trucks. Dat is dus een hele mooie mix en de naamswijziging was dus de logische volgende stap.”

Nieuwe GLC

De elektrificatie van het wagenpark is op kruissnelheid. Naast de volledig elektrische EQS SUV, lanceert Mercedes-Benz eveneens de nieuwe GLC, die enkel als hybridemodel beschikbaar is. De GLC is beschikbaar als plug-inhybride of als mildhybride wagen. Met de plug-inhybride heb je meer dan 100 km elektrisch rijbereik.

De GLC is het meestverkochte model van Mercedes-Benz in de afgelopen twee jaar. In deze nieuwe GLC zet het merk ook in op de MBUX, de Mercedes-Benz User Experience, met een nieuw infotainment systeem dat nog digitaler en intelligenter is dan de vorige, zowel in hard- als software.

Lancering EQS SUV

De EQS SUV is de eerste volledig elektrische luxe SUV van de EQ-reeks en komt in 3 varianten: de EQS 450+, EQS 450 4MATIC en EQS 580 4MATIC. Je kan de modellen nu bestellen en ze worden vanaf december aan de eerste klanten in Europa geleverd. Interessant weetje: de serie wordt CO2-neutraal geproduceerd.

Deze SUV heeft een elektrische actieradius tot 660 km volgens de WLTP, kan optioneel uitgebreid worden tot 7-zit en staat voor ultieme luxe. Dit is de SUV-variant van de reeds gelanceerde EQS Berline.

De nieuwe EQS SUV en GLC zijn nu bestelbaar bij GMS Leuven-Tienen.

GMS Leuven-Tienen is de partner bij uitstek in Vlaams-Brabant voor personenwagens, bestelwagens en certified used cars van Mercedes-Benz.