Nieuws Vlaams Brabant Vier strijkateliers in Pajottenland moeten dicht

Vier strijkateliers in Pajottenland moeten dicht

Vier strijkateliers in Pajottenland moeten dicht

strijkatelierVier strijkateliers in het Pajottenland moeten dicht en wel meteen. De vestigingen van Groep Intro sluiten op dinsdag 1 december onherroepelijk de deuren. Zestien werknemers verliezen hun job, verspreid over de getroffen ateliers in Buizingen-Halle, Beersel, Schepdaal-Dilbeek en Dilbeek.

Volgens Groep Intro, dat de ateliers beheert, is het project niet langer rendabel. Via het strijkatelier worden langdurig werklozen opnieuw klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Maar het project wordt vroegtijdig stopgezet door te weinig inkomsten. Dit soort bedrijven mag van Europa niet langer ondersteund worden met subsidies en dienstencheques.

Groep Intro regio Vlaams-Brabant ziet de toekomst zeer somber in en kan naar eigen zeggen niet anders dan de strijkateliers te sluiten. De klanten werden via een brief op de hoogte gebracht. De strijk die al werd binnengebracht, zal nog verwerkt worden. Maar er wordt dus geen nieuwe strijk meer aangenomen.

Europa legt een veto op voor de dubbele subsidie die de dienstenchequebedrijven krijgen. Enerzijds zijn er subsidies voor de sociale inschakelingseconomie. Daardoor kunnen deze organisaties mensen uit kwetsbare groepen opnieuw integreren in de arbeidsmarkt. Maar anderzijds worden deze bedrijven ook ondersteund door dienstencheques. Dat is volgens Europa een ongeoorloofde cumulatie van subsidies.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.