Nieuws Vlaams Brabant Vier transitparkings gevoelig uitgebreid

Vier transitparkings gevoelig uitgebreid

Vier transitparkings gevoelig uitgebreid

Aan de rand van het Brussels Gewest worden vier transitparkings gevoelig uitgebreid. Pendelaars uit Vlaams-Brabant kunnen daar hun auto achterlaten en overstappen op het openbaar vervoer. Uiterlijk in 2020 moeten de parkings afgewerkt zijn met in het totaal 5.000 parkeerplaatsen.

Vandaag zijn er op de bestaande transitparkings 1.700 parkeerplaatsen. Dat aantal wordt op termijn opgetrokken tot 10.000. Daarvan zou de helft al tegen 2019 of uiterlijk 2020 gerealiseerd moeten zijn.

Eerst worden de bestaande parkings omgevormd tot parkeertorens, die veel meer capaciteit aankunnen. Dit najaar start de bouw van de eerste toren in Anderlecht. Daar komen 1.350 parkeerplaatsen, tegenover 200 nu.

De parkings in Ukkel en Kraainem krijgen een toren met 1.100 parkeerplaatsen. De parkeertoren Esplanade aan de Heizel moet 1.500 plaatsen opleveren.

In een tweede fase worden transitparkings aangelegd in Sint-Agatha-Berchem, het UZ Jette en Bordet. Alle parkings gebruiken dezelfde tarieven en worden geïntegreerd in het vervoersnet van de MIVB.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.